
Staročeská Sakrajda
Výborný perníkový závin sa priamo rozplýva na jazyku vďaka bohatej vrstve lekváru a orechov....

Špaldovníčky
Špaldovníčky je názov ako stvorený pre moje medovníčky zo špaldovej múky, bez ktorých by snáď ani...

Bakoňské mäsové guľky
Čo Bakoňské, to hríbové. Návod prípravy sa mi objavil na fb. nástenke. Vyskúšala...

Čo Vianoce dali...
U nás na Vianoce vždy niečo ostane; kúsok klobásky, kúsok údeného, kúsok pečeného... , ...

Hokkaido noky s hovädzími guličkami na tekvicovej omáčke
Hokkaido noky: Polovicu z jednej veľkej hokkaido tekvice (alebo jednu malú) zbavíme jadierok, ošúpeme, nakrájame...

Sekaná z diviaka s tekvicou
Mäso odblaníme a zomelieme nadrobno spolu s cibuľou a cesnakom. Pridáme horčicu, vajcia, majorán, mleté...

Kačka pečená na jablkách
Takto pripravená kačka je takmer bez práce, rúra pracuje za nás. Je chutná, med...

Parená sudová kapusta
Tento recept sa u nás pripravuje dosť často a už dlho, patrí medzi naše obľúbené. Zdedili...

Perníkový cheesecake
Sušienky pomixujeme na múku , zmiešame s maslom. Keď je hmota v celku vystleme si formu na...

Moriak plnený mäsom a šampiňónmi
Moriaka zvnútra i zvonka osolíme, naplníme plnkou a zašijeme. Vložíme do pekáča, pridáme olej...

Krevety Stockholm
Je to veľmi jednoduché čo sa týka tep. prípravy tohto pokrmu. Recept som si vymyslel...

Krupoto s cviklou
Toto je ďalšia z možností, ako použiť cviklu a cviklové listy. Tie majú vysokú nutričnú hodnotu....

Zavináče so slivkami a hrozienkami
Zavináče s kyslou kapustou skombinované so sladkými sušenými slivkami a hrozienkami.

Cviklovo-syrový šalát s orechami
Vlašské orechy sú výborným benefitom každého jedla. Sú chutné a zdravé....

Fašiangová huspenina
Hovädzie mäso dusíme, kým nezmäkne a potom ho nakrájame na kocky. Výpek zalejeme vývarom a...

Pomsta pytliaka Samuela
Už si nepamätám, prečo tento recept dostal názov aký má. Videl som ho pred ôsmimi...

Pšenicová nátierka s medom a orechami
Toto je pre mňa typická "zimná" nátierka s chuťou Vianoc. Zahreje, posilní imunitu a výborne...

Jablkovo-hruškový crumble po brniansky
Ideálny recept do chladných, dlhých, jesenno-zimných večerov kedy je treba navodiť cozy atmosféru a prevoňať...

Kuřecí stehno plněné kaštanovou nádivkou
Nádivka: Rohlíky nakrájíme a zalijeme mlékem, promícháme a necháme nasáknout. Pak přidáme uvařené a nahrubo...

Šalát s údenými kačacími prsičkami
Kačacie prsia očistíme, narežeme kožu, vysušíme, osolíme a opekáme pomaly na panvici. Preložíme do panvice...

Zapečený hrach s kapustou
Hrach uvaríme na hustú kašu. Pridáme kečup, kyslú kapustu, morskú soľ, korenie a...

Šarišský sladký kapustový závin
Tento kapustový závin nám robievala ešte naša babička. Mali sme ho veľmi radi, bola to...

Miešané mäso Enviro
V tomto mojom recepise je mäsových bielkovín na môj vkus viac než dosť, ale doplnila som...
Čokoládový vianočný nápoj pre celú rodinu
Keď sa stretne celá rodina pri jednom stole a má chuť pripiť si niečím fajnovým, tak...

Secretum Monkʻs Punch
Teplé drinky sú v chladnom období silné čarodejky. Zahrejú, rozprúdia krv v žilách, uvoľnia,...

Ockov silvestrovský králik
Vacsi pekac si vylozime alobalom tak aby nam alobal precnieval cez okraj. Ulozime donho umyteho kralika...

Bravčová pečeň so zemiakovými lievancami
Zemiakové lievance: Očistené zemiaky uvaríme, pretlačíme, pridáme žĺtky, soľ, korenie, na drobno nakrájanú...

Kapustový americký „páj“
Kapusta je malá lekáreň. Navyše aj jednoduchým surovinám pridáva nové chuťové rozmery. Vedeli to už...

Zapečené údené bravčové koleno
Umyté koleno napevno zabalíme do alobalu. A šup do hrnca s vodou. Varíme tak 2...