Foto: barbellay
Špaldovníčky je názov ako stvorený pre moje medovníčky zo špaldovej múky, bez ktorých by snáď ani Vianoce neboli Vianocami. Recept som si vymyslela a Zobraziť celý popisŠpaldovníčky je názov ako stvorený pre moje medovníčky zo špaldovej múky, bez ktorých by snáď ani Vianoce neboli Vianocami. Recept som si vymyslela a je bez cukru, čo je ďalšie plus. :)
porcií
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Do múky pridáme stéviu v prášku. Med s maslom zohrejeme vo vode a pridáme k múke. Do múky pridáme všetko ostatné a to olivový olej, vajíčka, perníkové korenie, sódu bikarbónu, škoricu, mleté orechy a pomarančovú kôru Zmes vymiešame na cesto a dáme do chladničky na približne 12 hodín.
- 2
Cesto po vybratí z chladničky opäť premiesine a vyvaľkáme na tenký plát. Vykrajujeme podľa vkusu od geometrických útvarov, až po anjeliky s trúbkou :D. Pred pečením špaldovníčky potrieme rozšľahaným vajíčkom. Vyšlo mi 5 plechov.
- 3
Rúru vyhrejeme na 190 stupňov. Perníčky sú hneď hotové, preto ich pečieme len krátko, približne, 7 minút, kým nezačnú hnednúť a mať zlatistú farbu. Perníčky dáme do krabice alebo nádoby s rozpoleným jabĺčkom aby nám pekne zmäkli. ;)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu