Špaldovníčky

barbellay - bez fotkybarbellay, 23. decembra 2013
Špaldovníčky
Foto: barbellay

Špaldovníčky je názov ako stvorený pre moje medovníčky zo špaldovej múky, bez ktorých by snáď ani Vianoce neboli Vianocami. Recept som si vymyslela a Zobraziť celý popisŠpaldovníčky je názov ako stvorený pre moje medovníčky zo špaldovej múky, bez ktorých by snáď ani Vianoce neboli Vianocami. Recept som si vymyslela a je bez cukru, čo je ďalšie plus. :)

50
porcií
120 minút
príprava
7 minút
na 190 °C

Suroviny

600 g
150 g
3 PL
7 g
2 ČL
1 dl
0,5 dl
50 g (nemusia byť)
2 ks
1 PL
2 ČL




Postup

  1. 1

    Do múky pridáme stéviu v prášku. Med s maslom zohrejeme vo vode a pridáme k múke. Do múky pridáme všetko ostatné a to olivový olej, vajíčka, perníkové korenie, sódu bikarbónu, škoricu, mleté orechy a pomarančovú kôru Zmes vymiešame na cesto a dáme do chladničky na približne 12 hodín.

  2. 2

    Cesto po vybratí z chladničky opäť premiesine a vyvaľkáme na tenký plát. Vykrajujeme podľa vkusu od geometrických útvarov, až po anjeliky s trúbkou :D. Pred pečením špaldovníčky potrieme rozšľahaným vajíčkom. Vyšlo mi 5 plechov.

    Špaldovníčky - obrázok 2
  3. 3

    Rúru vyhrejeme na 190 stupňov. Perníčky sú hneď hotové, preto ich pečieme len krátko, približne, 7 minút, kým nezačnú hnednúť a mať zlatistú farbu. Perníčky dáme do krabice alebo nádoby s rozpoleným jabĺčkom aby nám pekne zmäkli. ;)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia