Fašiangový bravčový guláš

redakcia - fotkaredakcia, 8. januára 2010

Suroviny

600 g
100 g
50 g
200 ml
150 g
400 g
70 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na masti opečieme nakrájané bravčové plece. Pridáme najemno nasekanú cibuľu a urestujeme ju. Posypeme ju mletou paprikou a zalejeme vývarom. Mäkké mäso vyberieme a do základu dáme rozvariť nastrúhaný zemiak.

  2. 2

    Varíme asi 20 minút. Šťavu precedíme a zjemníme smotanou.

  3. 3

    Nakoniec zavaríme pokrájané jablká a dochutíme majoránom a korením.

Diskusia k receptu

Vymazať
babav
Vdaka smotane by som to nazvala bravcovy paprikas ,lebo do gulasu mi nepasuje .
Vymazať
isar
Dávam najprv cibuľu a na orestovanú mäso, lebo opačne - mäso pustí vodu a cibuľa sa na tom varí, nie restuje - leda, že najprv odparíme vodu z mäsa, ale načo si pridávať prácu? Mäso pred zemiakom nevyberám, ono si so zemiakom rozumie a ked je zemiak rozvarený, jablká dávam dusiť k mäsu, aby sa "stratili" a samozrejme olúpané. Možno postup trochu zmení chuť, ale nie k horšiemu a je menej nádob a práce.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha