Bakoňské mäsové guľky

editamarkos - fotkaeditamarkos, 24. novembra 2014

Čo Bakoňské, to hríbové. Návod prípravy sa mi objavil na fb. nástenke. Vyskúšala som a veru nám veľmi chutili :-).

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 100 °C

Suroviny

Mäsové guľky:
250 g
1 ks
3 PL
0,5 ČL
1 štipka
2 strúčiky
Omáčka:
1 ks
150 g
4 PL
1 ČL
1 dl
podľa chuti
 štipka
1 ČL
3,5 dl
200 g




Postup

  1. 1

    Začíname s prípravou guliek. Mleté mäso dáme do misy, pridáme vajíčko, koreniny a strúhanku. Masu dobre vypracujeme a vytvarujeme malé guľky (20 - 24 ks).

  2. 2

    Očistenú cibuľu nadrobno nakrájame. Hríby tiež očistíme a nakrájame nadrobno. V hrnci rozpálime 4 PL oleja a guľky pár minút opekáme na miernom ohni z obidvoch strán do biela. Vyberieme ich na tanier a odložíme.

  3. 3

    Do oleja pridáme cibuľu, hríby a spolu smažíme 2-3 minúty. Prisypeme mletú červenú papriku, priložíme mäsové guľky, celé podlejeme s 1 dl vodou, osolíme, okoreníme a pod pokrievkou varíme 20 minút. Občas opatrne premiešame, obrátime guľky.

  4. 4

    Cestoviny uvaríme v slanej vode a necháme odkvapkať.

  5. 5

    Kyslú smotanu nahladko vymiešame s múkou.

  6. 6

    Ak už voda sa odparila z guliek, tak prilejeme múkou zmiešanú kyslú smotanu, premiešame a necháme zhustnúť. Ochutnáme a podľa potreby solíme, koreníme.

  7. 7

    Servírujeme s cestovinou (špagety alebo vretená).

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia