Čo Bakoňské, to hríbové. Návod prípravy sa mi objavil na fb. nástenke. Vyskúšala som a veru nám veľmi chutili :-).
porcie
príprava
na 100 °C
Suroviny
Mäsové guľky: | |
250 g |
|
1 ks |
|
3 PL |
|
0,5 ČL |
|
1 štipka |
|
2 strúčiky |
|
Omáčka: | |
1 ks |
|
150 g |
|
4 PL |
|
1 ČL |
|
1 dl |
|
podľa chuti |
|
štipka |
|
1 ČL |
|
3,5 dl |
|
200 g |
|
Postup
-
1
Začíname s prípravou guliek. Mleté mäso dáme do misy, pridáme vajíčko, koreniny a strúhanku. Masu dobre vypracujeme a vytvarujeme malé guľky (20 - 24 ks).
- 2
Očistenú cibuľu nadrobno nakrájame. Hríby tiež očistíme a nakrájame nadrobno. V hrnci rozpálime 4 PL oleja a guľky pár minút opekáme na miernom ohni z obidvoch strán do biela. Vyberieme ich na tanier a odložíme.
- 3
Do oleja pridáme cibuľu, hríby a spolu smažíme 2-3 minúty. Prisypeme mletú červenú papriku, priložíme mäsové guľky, celé podlejeme s 1 dl vodou, osolíme, okoreníme a pod pokrievkou varíme 20 minút. Občas opatrne premiešame, obrátime guľky.
- 4
Cestoviny uvaríme v slanej vode a necháme odkvapkať.
- 5
Kyslú smotanu nahladko vymiešame s múkou.
- 6
Ak už voda sa odparila z guliek, tak prilejeme múkou zmiešanú kyslú smotanu, premiešame a necháme zhustnúť. Ochutnáme a podľa potreby solíme, koreníme.
- 7
Servírujeme s cestovinou (špagety alebo vretená).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu