
Glejovka podľa Hugha
Pripravená podľa receptu Hugha Fearnleyho-Whittingstalla, sympatického chlapíka, ktorý okrem toho, že varí, si...

Jarabica na kapustovom pyré so šúľancami
Umytú a očistenú jarabicu osolíme, ochutíme rozdrvenými borievkami a rozmarínom, zabalíme do slaniny a pečieme...

Mrkvová polievka s karí korením a chia semienkami
Nakrájanú cibuľu pražíme na masle 2 minúty.

Pečená hus s citrónovo–datľovou plnkou
Rúru predhrejme na 180 stupňov Celzia. Vyberieme drobky z husi a narežeme kožu. Dobre...

Bezlepkové lokše s kačacou pečienkou a karamelizovanými jablkami
K jeseni bezpochyby patria hody a ku hodom pečené husi, kačice, kapusta a v neposlednom rade lokše. Tie v bezlepkovej verzii si môžete jednoducho pripraviť z našej zmesi aj vy doma....

Vianočka mnohých chutí
Z prísad pripravíme cesto a necháme ho vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti a...

Rybacia polievka s kyslou kapustou
Rybu očistíme a v troške osolenej vody podusíme. Na masle opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme nadrobno...

Diabolský studený bôčik
Do vody dáme bôčik, cesnak, zrnká čierneho korenia a zrnká nového korenia. Všetko varíme,...

Čokoládové guľôčky s mandľami
Maslo rozpustíme v hrnci nad vodným kúpeľom, primiešame kondenzované mlieko, pudingy, kakao, mandle...

Ako rýchlo ošúpať zázvor
Ako rýchlo ošúpať zázvor a získať z neho šťavu na čaj? Náš tip si pozrite vo videorecepte....

Cviklovo-syrový šalát s orechami
Vlašské orechy sú výborným benefitom každého jedla. Sú chutné a zdravé....

Sladký veniec
Dnes som mala chuť trochu experimenovať, a tak som na internete našla zopár receptov, ktoré...

Šunkovo–syrová podkova s hubami
Lístkové cesto rozvaľkáme ako na závin. Údené mäso nadrobno rozsekáme, pridáme nakrájané, v...

Špagety Čarodejky
Pestrý recepis nielen na pohľad, ale aj na chuť, zvýraznený pikantnosťou papriky. Kukuricu a...

Čakanka v bešameli
Tento recept ma naučil môj manžel, neviem odkial ho má on ale veľmi nám chutí...

Škandinávsky hrniec
Lahodný zapekaný eintopf inšpirovaný severskými chuťami. Recept je môj.

Hovädzí guláš s opekanou bezlepkovou knedľou
V zimných mesiacoch sa nám pýta niečo na zahriatie, a preto si častejšie varíme husté polievky, omáčky a rôzne druhy gulášov. My sme dnes práve siahli po klasike - starý dobrý hovädzí guláš....

Plnený husací krk na jablkovom čatní
Husací krk opláchneme, očistíme a stiahneme kožu z mäsa – potrebujeme kožu z krku. Kožu...

Zemiakový šalát s feta syrom
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na koliečka. Pridáme nasekanú cibuľku aj s vňaťou, olivy a feta syr. Všetký suroviny...

Medovníčky
Medovníčky sú mäkké takmer hneď a sú krásne ružové.

Zemiaky zapečené s cviklou
Cvikla je veľmi zdravá zelenina a dá sa pripraviť na mnoho spôsobov.

Bramborový salát s jablky
brambory uvařit ve šlupce, oloupat, uvařit vejce a oloupat, oboje roztlačit přes mřížky, ...

Sardinkové karí z Pacifiku
Toto je recepis na exotickejší štýl. Je výdatný, výživný, dostatočne zasýti, bohatý na...

Kačka pečená na jablkách
Takto pripravená kačka je takmer bez práce, rúra pracuje za nás. Je chutná, med...

Predvianočné kuriatko
Mala som chuť na nedeľný obed už v sobotu tak som sa trošku pohrala :))

Kolienko v horčicových cibuľkách
Niet nad vianočnú klasiku – národnú, regionálnu, ale aj rodinnú, pod ktorú sa podpisujú korene nášho rodostromu. V mene „šťastných...