Foto: martinis
Zavináče s kyslou kapustou skombinované so sladkými sušenými slivkami a hrozienkami.
porcia
príprava
Postup
-
1
Ak sa neviete rozhodnúť, čo na raňajky - či slané alebo sladké, ponúkam vám nezvyčajne podávané zavináče - ich kyslá chuť je vyvážená slivkami a hrozienkami a doplnená zálievkou z citrónu, olivového oleja, cukru a soli. Príprava je naozaj expresná :)
- 2
Pripravíme si zavináče. Nálev zlejeme, kapustu dáme do misy a zavináče rozprestrieme na dosku. Nakrájame na menšie kúsky, tie pridáme do misy.
- 3
V rýchlovarnej kanvici necháme zovrieť vodu, tou potom zalejeme slivky a vrchovatú lyžicu hrozienok. Necháme 5 minút postáť - touto dobou nemrháme, využime ju na prípravu zálievky : šťavu z polovice citróna dáme do malého zaváracieho pohárika, pridáme štipku hnedého cukru, štipku soli a obohatíme o polivkovú lyžicu dobrého olivového oleja. Uzavrieme a poriadne zatrasieme :)
- 4
Vodu, ktorou sme zaliali slivky a hrozienka zlejeme, ovocie pridáme k zavináčom a kapuste do misy, zalejeme zálievkou a dobre premiešame.
- 5
Podávame v miske s pečivom a dobrým čajom. Nezvyčajné zavináče s vyváženými chuťami, to je výborný začiatok dňa :O)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@nonna : ou, ďakujem za podporu ! :)