Brokolicová polievka s gorgonzolou
Túto polievku som jedol prvýkrát v motoreste na Morave. Od vtedy si ju pravidelne varievame...
Baklažánovo-hubový stroganov
K tomuto receptu som bol inspirovany receptom varechovej kolegine @afataga http://varecha. pravda. sk/recepty/stroganoff-podla-koko-fotorecept/51464-recept. html Este nieco. V nazve...
Studená uhorková polievka
Táto polievočka je na prípravu jednoduchá . Príjemne osvieži v horúcich letných dňoch
Cuketové lasagne s hlivou bez cestovín
Lasagna je tradičný sýty pokrm talianskeho pôvodu. Skladá sa z niekoľkých vrstiev tenkej cestoviny prekladanej s...
Francúzsky jablkový koláč
200 g hladkej múky, 250 g kryštálového cukru, 6 vajec, 250 ml mlieka, ...
Jahodovo-tvarohový koktail
Keďže je jahodová sezóna a ako som si všimla je tu jahodových koktailov ako maku a ja...
Zmrzlinkové muffinky s prekvapením
tieto maffiny som robila prvý raz, zočila som to niekde na nete... no moja malá bude...
Gomboce od oka
Tento názov som zdedila. Čo si pamätám, vždy sme ich tak volali. Možno v každom regióne...
Rebarbora cake
Rebarbora je najzdravšia zelenina, je potrebná pre našu krv, mozog a nervy. Jej vysoký...
Domáce pasírované paradajky
Pasírované paradajky (paradajková passata, pyré) pripravujem každoročne na zimné obdobie v letných dňoch, v čase ich najväčšieho dozrievania....
Rebarborový koláč s posýpkou
Rebarboru ošupeme a nakrájame namenšie kocky. Do roztopeného masla primiešame múku, cukor a tým vytvorýme posýpku....
Jahodové muffinky
Blíži sa sezóna jahôd, tak malá inšpirácia, jahodové cesto, jahodová plnka a jahodová pena....
Plnená paprika
Robievam ju namiesto obložených chlebíčkov, len tak, trebárs, ako predjedlo, alebo na olovrant....
Karfiol a brokolica so „syrovou“ omáčkou
Leto nám prináša pestré farby, ktoré môžeme mať aj na tanieri. A tiež jedlé kvety,...
Krkovička na jarnú očistu
Upozorňujem, že všetky suroviny v tomto recepte sú čisto prírodného charakteru, takže sa tu nevyskytuje...
Smotanovo-čokoládové rezy
Smotanovo čokoládové rezy sú u nás vítané. Veľmi ich máme radi dosť často ich pečiem.
Jahodový rez nepečený
Mám rada zákusky tohto typu najmä v lete, bola sviatočná príležitosť, tak som ho pripravila...
Baklažánová príloha – iba tak – alebo aj ako príloha k vyprážaným rezňom
Podľa diskusných príspevkov niektorých milých varecháčiek, vážených varecháčov i drobných varechárčiat som sa dozvedel, že...
Tekvicové cesto na ovocné guľky alebo šúlance
Máme veľa tekvíc. Rozdávam, varím z nich pomaly každý deň a mám odloženú na zimu...
Jemný paradajkový džem s chilli a bylinkami
Pre mňa obrovské prekvapenie - tá delikátna chuť ma jednoducho dostala. Prvýkrát som robila minulý rok...
Cuketovo hríbové karbonátky
v tomto recepte som spojila dve suroviny ktorých mám momentálne nadbytok, cuketu a hríby... a...
Dokonalý steak
Perfektný steak ako z luxusnej reštaurácie môžete mať aj na vašej grilovačke, podľa našich tipov ho...
Tatarák z cukety
Recept z knihy Larousse Gastromique - výborná kniha, výborný recept.
Len také špagety...
... veď to poznáte, dostanete na niečo chuť, a nič vás nezastaví... ja som...
Hubové čevapčiči
Tohotoročná jeseň je bohatá na zber húb... Počasie nám praje a huby už máme nasušené, zavarené,...
Rýchly piškótový bezlepkový koláč
Letné koláče musia byť rýchle, jednoduché a podľa možností ovocné. A presne taký je náš...
Osviežujúca jahodová torta
Cesto pripravíme, tak že oddelíme bielky od žĺtkov. K bielkam pridáme cukor a soľ a...
Marinované bravčové koleno so zemiakovo-kapustovými úhrabkami
Kolienka dáme na 12 hodín marinovať do čierneho piva s bobkovým listom, bylinkami a so soľou...
Žihľavové gule
Vždy si ráda přečtu článek Fedora Malíka a téměř vždy v něm najdu nějakou inspiraci. V...