Koláč z oranžovej dyne/tekvice s černicami
Cuketa sa používa na koláče celkom bežne. Ale veľmi dobre sa dá na múčniky použiť aj oranžová dyňa či tekvica....
Slivkové guľky bez lepku
Dnes vás naučíme ako pripraviť ovocné guľky z bezlepkového zemiakového cesta....
Malinové mojito
Toto malinové mojito som si sama vymyslela, proste som robila a niečo z toho vzniklo ale...
Hliva kotúčová – kráľovské trúby s vajíčkami
Slovenské čerstvé tu nenájdem. Siahol som po „kúpenských umelých“ kráľovských trúbach (hliva kotúčová, Pleurotus eryngii)....
Grilované kurča
Ražniči z kuracieho mäsa a farebnej zeleniny s chuťou Stredomoria prinesie radosť nielen vašim očiam, ale...
Letná láska
Melón si rozkrojíme na polovicu . Jednu polovicu si odlozime vedla a z jednej za pomoci lyzice...
Ciabatty s jamon serrano
Ako prve dáme do predom vyhriatej trúbi (220 stupňov ) kapie aj červenu aj žltú a budeme...
Mrazený dezert z ananásu a jogurtu
Ananás bez šupky a tvrdého stredu nakrájame na kúsky. Vysypeme ich do hrnca, zopár si odložíme...
Broskyňové clafoutis
Správne dozreté broskyne sú pochúťkou horúcich letných dní, rovnako dobré sú však aj v koláči.
Slivky v snehovom záveji
každý deň idem z práce domov cez trhovisko. Bože! Až oči prechádzajú z farieb, nos...
Slivkový koláč s gaštanovým pyré
Cesto: Všetky suroviny na cesto vymiesime a necháme vykysnúť asi 45 minút. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a uložíme do...
Kalerábový šalát
Jarné kaleráby sú veľmi vďačnou zeleninou na šaláty. Vyskúšajte tento, troška iný, šalát.
Sladký čerešňový prívarok
Tento prívarok robievala ešte v detstve naša mama, je to vlastne čerešňová sladkosť nášho detstva....
Šištičky s ovocným šalátom a mascarpone
Z múky, vajec, droždia, mlieka, rozpusteného masla a kryštálového cukru pripravíme cesto, ktoré necháme asi 20 minút kysnúť.
Marhuľové guľky s mandľami
Skúste obľúbené ovocné knedličky vylepšiť obalením v mandľovej zmesi.
Mrazený tofu krém
Tofu s kokosovým nápojom rozmixujeme v mixéri. Pridáme nakrájaný banán a časť černíc - zvyšok si...
Čučoriedková panna cotta
Vyskúšajte našu čučoriedkovú panna cottu, ktorá je ideálnym letným dezertom!...
Grilované ovocie s mascarpone
Melón nakrájame na hrubé kolieska (cca 1, 5 cm) a potom na štvrtiny. Broskyne rozpolíme a...
Klobása v cuketovom opasku
Umytú osušenú cuketu nakrájame na 6cm opasky, z ktorých vydlabeme jadrá...
Mätovo-bazalkový dresing
Lístky mäty otrháme zo stoniek a vložíme do mixéra. Do mixéra pridáme aj rukolu, bazalku,...
Bezlepkový vafľový zákusok
Zaujmite svojich hostí! Vyskúšajte náš netradičný vafľový zákusok, ktorý vás prekvapí svojou originálnosťou, jednoduchosťou a...