Šalát s avokádom a kuracím mäsom

redakcia - fotkaredakcia, 2. septembra 2009
Šalát s avokádom a kuracím mäsom
Foto: Pravda, Ivan Majerský
4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

400 g
200 g
1 ks
50 g
2 ks
3 PL
4 PL




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia ochutíme a na rozohriatom oleji opražíme po oboch stranách. Potom mäso nakrájame na tenké plátky a dáme do misy. Pridáme olúpané a na tenké prúžky nakrájané avokádo, rozpolené cherry paradajky.

  2. 2

    Pokvapkáme citrónovou šťavou, olivovým olejom a ochutíme. Všetko premiešame, pridáme mladé listy a rozdelíme na taniere. Pokvapkáme pestom.

  3. 3

    Náš tip: Avokádo je najkvalitnejšie šalátové ovocie vôbec s vysokou výživnou hodnotou. Možno ho jesť surové, osolené alebo nakrájané na plátky s inými pokrmami. Najčastejšie sa upravuje s worcestrom, citrónovou šťavou, octom, soľou a čiernym korením.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia