Anatólsky zemiakový šalát - Turecko

archaa - fotkaarchaa, 8. júna 2013
Anatólsky zemiakový šalát - Turecko
Foto: archaa
4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 ks
1 zväzok
1 zväzok
1 zväzok




Postup

  1. 1

    Cibuľu a zelenú cibuľku nadrobno posekáme, petržlen a kôpor tiež a všetko pridáme do misy k zemiakom.Osolíme, pridáme olej a citrónovú šťavu, opatrne premiešame. Potom ochutnáme, podla potreby ešte dochutíme citrónovou šťavou a prípadne dosolíme.

Diskusia k receptu

zdenka1009
Všetky suroviny som doma mala,..musela som vyskúšať...ešte chuť kôpor a zemiaky som nechutnala, ale všetko spolu pasuje...veľmi chutný,farebný ,osviežujúci a voňavý šalátik Ď.. :-)
lusinkab
@archaa mas krasne recepty a co sa mi paci najviac,ze su take ake su jednoduche,krasne a chutne :-) salatik ide do KK
frezia68
Často práve v jednoduchosti je krása a výborný výsledok :-)
archaa
@zdenka1009 : mám rada akčných ľudí a veľmi sa teším, že recept natoľko zaujal, že bol hneď aj zrealizovaný.Verím, že si pochutnávate :)
archaa
@lusinkab : ďakujem ti za milé riadky! A poväčšine práve o tom je turecká kuchyňa...aj z jednoduchých a chudobných ingrediencií sa dá vykúzliť kvalitné a dobré jedlo...a to ma na nej fascinuje
archaa
@frezia68 : presne týmto heslom sa riadim: V jednoduchosti býva nielen krása ale aj CHUŤ.. ďakujem :)
lusinkab
:-) presne ako pises to je na tom najlepsie,ze to pridavas tak ako sa to normalne robi v domacich podmienkach :-) ja som napriklad zatazena na kuchynu juzneho talianska kedze moj drahi je zo Sicilie a to je tiez o jednoduchosti,cerstvych surovinach len niekedy ak vidis niektore recepty ako ludia vedia doriadit vyborne a jednoduche recepty so zbytocnym pridanim surovin tak mi pride trosku smutno,kedze v tom su tieto kuchyne ako aj turecka vynimocne :-)
pusta
úžasný a svieži šalát to je. tvoje turecké recepty sú perfektné, fotografie nádherné, jedlá chuťovo vynikajúce (y)
archaa
@lusinkab : jaaaj o talianskej kuchyni mi nič nevrav, to je moja druhá najobľúbenejšia...len škoda, že niektoré koreniny, či zelenina sa nedajú zohnať asi na Slovensku, preto ich pridávam, začínajú dovolenky, snáď si čitatelia ktorí budú dovolenkovať v turecku, na moje recepty spomenú a prinesú si z dovoleniek nejaké tie koreniny, napríklad takú nigellu :)
lusinkab
:-) no ja tu na druhom konci sveta mam skor problem s niektorym nasimi klasickymi slovenskymi surovinami ale ako som zistila kedze poznam chut nasich jedal tak sa do da nahradit niecim inym :-) ale zas ked chcem robit nieco z inych krajin co varim po vacsine casu tak s tym problem nemam len musim pohladat v specializovanych predajniach alebo na vikendovych trhoch :-) zaujala ma ta nigella co to vlastne je?este som o tom nepocula :-) skusala som cez uja google a jedine co mi naslo bolo nigella lawson :-)
cesminaz
vyzera perfektne a je jednoduchy na pripravu ;-) ...niekedy ked ma prist navsteva a musim chystat jest,rozmyslam a hladam lahke pokrmy,co by som ako prilohu dala este na stol...nech je toho na stole cim viac ;-)) ...lebo kto pozna turecke pohostenie,ten vie,ze vzdy musi byt nastole toho cim viac..."HOST do domu..BOH do domu" a prave toto sa mi na tureckych zvykoch paci najviac :-DD
frezia
Vyzera velmi chutne,vyskusam hned zajtra. Dakujem.
archaa
@cesminaz : veru tak je! tej pohostinnosti by sme sa mohli my slováci niekedy aj priučiť. Dakujem za milý komentárik :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia