Foto: elisticka
Už som dávno nerobila plnenú papriku a tak ked už som sa do toho pustila tak som aj nafotila :-)
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1500 g |
|
600 g guľatá |
|
200 g |
|
3 ks celé |
|
|
|
2 PL |
|
2 KL |
|
1 PL |
|
4 PL |
|
alebo olej |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
5 PL |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
pripravíme si všetky suroviny,očístíme papriky
-
2
do väčšieho hrnca nalejeme vodu vložíme mäsko a soľ a varíme asi 30 minút pridáme aj kúsky papriky čo sme odkrojili pri čistení (nejasný obrázok je kôli pare)
-
3
do kastrola dáme robit ryžu tak že ju zalejeme asi tak 1cm nad a pridáme soľ a varíme do polomäkka a pridáme tarhoňu a premiešame znova prikryjeme a ešte podusíme asi 10 minút.
-
4
uvarené mäsko si pomelieme spolu aj s cesnakom
-
5
do pekáča si preložíme hotovú ryžu a necháme vychladnúť. pridáme k nej pomleté mäsko, korenie a vajcia .všetko spolu zmiešame
-
6
vzniknutou masou naplníme papriky a z ostatného urobíme guľky (u nás tie papriky moc nechcú tak preto robím viac guliek)
-
7
do vývaru z mäsa pridáme rajčinový pretlak,pyré ,cukor a urobíme si zápražku a do hotovej nasypeme mletú papriku.omáčku povaríme asi 5 minút
-
8
a prídáme variť naplnené papriky asi tak 15 minút a po vybraní tam dáme vyvariť guľky ale len asi 8-10 minút
-
9
vyberieme na plech a necháme zvlášť aby nám "vevypili"omáčku.
-
10
a môžeme servírovať:-)) ak by niekto chcel môže si k tomu dať kúsok chlebíka..dobrú chuť !!
@elisticka ,neviem si predstaviť,koľko si tej papriky navarila,keď ja som robila z 500 gr. mäsa a myslela som,že ju budem jesť 3 dni a nakoniec bol hrniec večer prázdny - našťastie.
Prekvapilo ma, že mäso vopred varíš. Ja zomeliem surové a pripravím plnku. Varím asi pol hodinky a to stačí, všetko je uvarené.
Do paradajkovej stavy pridavam aj oregano a vtedy ta plnena paprika hovori s talianskym prizvukom.
o pridávaní zmesi s pohánkou, plnenú papriku máme radi, nabudúce vyskúšam