Brokolicové palacinky

mamatata2 - fotkamamatata2, 27. júna 2013
Brokolicové palacinky
Foto: mamatata2

Pretože sa z mojej dcérky stala vegetariánka, pripravila som, pri jej poslednej návšteve, toto jedlo bez mäsa. Recept mám z letáku Kauflandu.

4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
250 ml
4 PL
2 ks
 štipka
Plnka:
100 g
60 g
3 PL
200 ml
1 ks
1 ks
2 kocky




Postup

  1. 1

    Na prípravu plnky najskôr uvaríme brokolicu. V panvici roztopíme maslo, pridáme pažítku a cca 1 min. posmažíme, zaprášime múkou, ďalšiu minútku miešame. Pridáme mlieko, smotanu, korenie a rozmrvené kocky bujónu. Samozrejme,odporcovia bujónu, dochutia podľa svojich zvyklostí. Všetko necháme zovrieť a pridáme na drobno pokrájanú brokolicu a bazalku, odstavíme a udržiavame teplé.

  2. 2

    Zo surovín na palacinky, vymiešame cesto. Robila som cesto nie podľa tohto receptu, ale tak, ako ma naučila @ria389, ale teraz bez cukru a nechala som ho trochu oddýchnuť. Takže som najprv urobila cesto a pokiaľ som robila plnku, tak cesto oddychovalo. Z cesta upečieme palacinky a naplníme ich plnkou. Naplnené palacinky dáme do vymastenej zapekacej misy. Posypeme ich strúhaným syrom a dáme zapiecť do rúry pri 170 °C asi 10 minút.

  3. 3

    Prajem dobrú chuť !

Diskusia k receptu

ariela6
peknéé ukladam aj ked nie som vegetarianka mam rada jedla zo zeleniny velmi
martamm
Dobrý nápad, naplniť palacinky brokolicou, zároveň aj jedlo pekne vyzerá, ja ale zvolím na palacinky celozrnnú múku s ovsennými vločkami :)
mariamka
je s tym trochu viac prace, ale chut moze byt vyborna, napadlo ma vrstvit palacinky ako lasagne a prelievat brokolicovym besamelom, fuha, asi vyskusam :)
anina6
aj ja by som ich skúsila z celozrnnej múky ako martamm, ináč sa mi to veľmi pozdáva.
mamatata2
Myslím, že s tou celozrnnou múkou je to veľmi dobrý nápad. Nabudúce skúsim. Jedlo sa dá pripraviť aj vopred a tesne pred servírovaním dať len zapiecť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia