Koláč s ringlotami fotorecept
Foto: sracz
Letné sady i záhrady, v neposlednom rade aj možnosti obchodnej siete, pozývajú chute našich jazykov na posedenia s ovocnými koláčikmi. Možností je neúrekom, stačí Zobraziť celý popisLetné sady i záhrady, v neposlednom rade aj možnosti obchodnej siete, pozývajú chute našich jazykov na posedenia s ovocnými koláčikmi. Možností je neúrekom, stačí len mať dobrý podklad, či základ. Ten som získal práve od mojej milej švagrinky Naďušky. Buchta je pre mojeho bratránka Slávka všetko, čím sa končí stolovanie. … a netýka sa to iba nedeľňajšieho. Buchtou nazval, niekedy pred viac než 40 rokmi, aj našu slávnu „ZBLANT“ narodeninovskú tortu. Dnes som broskyne nahradil zrelými ringlotami!
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
3 ks |
|
400 g |
|
200 g |
|
400 g |
|
štipka |
|
1-1,5 KL |
|
2 bal |
|
43 g |
|
100 ml |
|
1 500-2 000 g (marhule alebo iné ovocie) |
|
2 bal |
|
Postup
-
1
Keď sa tak zbežne pozriete na 1. obrázok, je Vám hneď jasné, že to nebude cukrárenské „veľdielo”, takže...
-
2
Vyšľahaj vajíčka s cukrom práškovým aj vanilkovým,
-
3
pridaj jogurt,
-
4
polohrubú múku zmiešanú s prdop_om (kypriacim práškom), štipkou soli + 43 g balíček vanilkového pudingového prášku
-
5
a olej.
-
6
Vyšľahané cesto vylej na vymazaný a vysypaný plech „300x200“ a porozkladaj naň kúsky ovocia (napr. marhule); ja som po dlhej dobe konečne zohnal naozaj zrelé ringloty, ktoré som po umytí a odkôstkovaní posypal dvomi vrecúškami škoricového cukru
-
7
a za hodinku upiekol v predohriatej rúre pri 180 °C (350 °F) do zlatohneda.
-
8
Na reze hotová „buchta” vyzerala takto
-
9
a na dezertnom tanieriku zas takto; chutila náramne osviežujúco a „pasovala” aj ku nedeľňajšej káve po dobrom obede v podaní kuracieho flamendra. … Veď vyskúšajte, ochutnajte a dajte, prosím, vedieť ako Vám chutilo!
Diskusia k receptu