Ananásovo-šunkové bravčové medailónky fotorecept
Foto: izabella929
Dnes sme mali parádny a veľmi chutný obed...vytvorila som poéziu chutí...ananás-údená šunka-syr a bravčové medailónky z karé...všetko som dotvorila sezónymi surovinami..
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Kolieska ananásu som vybrala z konzervy a nechala odkvapkať...potom som ich servítkou všetky poriadne vysušila...a pripravila aj údenú šunku, ktorú som si nakrájala na tenké plátky..
-
2
na panvicu som dala lyžicu masla a ananás som si opiekla u oboch strán a odložila , kým ho budem potrebovať..-
-
3
bravčové karé som umyla, osušila...
-
4
mäso som vyklepala a obrezala na veľkosť kolieska ananásu..
-
5
každý kus mäsa, som nožnicami zastrihla dokola, aby sa mäso pri pečení nestiahlo a zostalo pekné ploché...
-
6
každý kus mäsa som posypala hladkou múkou..
-
7
maslový výpek z opekania ananásu som naliala na panvicu, pridala som k nemu olej a mäso som opiekla do svetlohneda z oboch strán...
-
8
pripravila som si zapekaciu misu do ktorej som naliala výpek z mäsa...
-
9
na spodok som uložila opečené medailónky,,,
-
10
na mäso som položila 2 plátky šunky...
-
11
na šunku som uložila syr prispôsobený tak, aby bol menší, ako šunka, aby pri pečený nevytekal...
-
12
na syr som uložila koliesko ananásu a posypala strúhaným syrom...trúbu som dala vyhriať na 180st. a všetko sa pieklo 20 min...
-
13
pokiaľ sa mäso zapekalo, pripravila som si ryžu štandardným spôsobom ako zvyknem...pridala som do nej za hrsť hrozienok a tesne pred dodusením, som do ryže pokrájala mladú cibuľku aj v vňaťkou...všetko som upravila na tanier...samozrejme, že už je na záhradke hojne zeleného na zdobenie, použila som hlávkový šalát, petržlenovú vňať, papriku a išla som okolo čerešne, tak som zo pár odtrhla a ozdobila ananás...prajem vám dobrú chuť k tomuto znamenitému jedlu...
-
14
a aby som sa v nedeľu popoludní nenudila, priniesli mi za 5 litrové vedierko kuriatok...takže o zábavu mám postarané...ide sa zavárať...
Diskusia k receptu