Obrátený slivkovo-makový koláč fotorecept
Foto: helena10
Bol bez posýpky, bez krému, bez polevy, ale vynikajúcou chuťou a jemnosťou predčil naše očakávania.
Suroviny
Cesto: | |
80 g |
|
60 g |
|
1 ks |
|
štipka |
|
125 g |
|
80 g mletý, ochutený cukrom |
|
150 g |
|
1,5 KL |
|
500 g čerstvé neprezreté |
|
1-2 KL |
|
1 KL |
|
Na plech: | |
20-25 g (alebo maslo) |
|
40 g |
|
Postup
-
1
Čisté slivky odkôstkujem a nakrájam na štvrtiny. Rozsypem ich rovnomerne na tukom vymastený a cukrom posypaný plech. Plech je okrúhly o priemere 23 cm.
- 2
Na cesto šľahám zmäknuté maslo s práškovým cukrom, pridám celé vajce, štipku soli a šľahám. Prilejem acidko, nasypem ochutený mak a šľahám. Nakoniec zašľahám múku premiešanú s práškom do pečiva. Vznikne husté cesto.
- 3
Hotové cesto rozotriem na slivky v plechu a zarovnám.
- 4
Pečiem vo vyhriatej rúre na 170-175 stupňov 30 minút. Kontrola drevenou špajľou.
- 5
Upečený koláč nechávam chvíľu vychladnúť a potom ho preklopím na podnos – aby slivky boli na vrchu koláča. Nakrájam až po vychladnutí.
Tiež slivkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu