Jablkový srnčí chrbát fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 2. septembra 2012
Jablkový srnčí chrbát (fotorecept)
Foto: ancicka

Osviežujúci nepečený .

30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 g osupane
4 dl chladná
6 PL
1 ks
1 čl
podľa potreby
2 ks
250 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Jablka očistíme a nastruháme.pridáme polovicu vody,škoricu,vanilkový a kr.cukor a rozvaríme.

    Jablkový srnčí chrbát (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do druhej polovice vody rozhabarkujeme puding.

    Jablkový srnčí chrbát (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Puging zavaríme do uvarených jablk a necháme pár minút povrieť.Ešte do horúceho zamiešame jemný tvaroh.

    Jablkový srnčí chrbát (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Teplú náplň asi v centimetrovej vrstve rozotrieme na oplátku,

    Jablkový srnčí chrbát (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a vložíme do srnčieho chrbta.

    Jablkový srnčí chrbát (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do stredu uložíme piškoty,na ne náplň a zasa piškoty.

    Jablkový srnčí chrbát (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Piškoty zakryjeme náplňou,

    Jablkový srnčí chrbát (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    a zakryjeme oplátkou.Dáme do chladu stuhnúť.Potom s formy vyklopíme a ľubovoľne ozdobíme.

    Jablkový srnčí chrbát (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Ked sa vám náhodou trocha zvyší,tak jablková náplň chutí aj takto .

    Jablkový srnčí chrbát (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Dobrú chuť.

    Jablkový srnčí chrbát (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

cuckasiska
WAW nadhera ! ukladam do KK a hned vyuzijem padavky....len jedna otazocka @Ancicka kde prosim kupujes tie dvojfarebne piskoty ? dakujem
3sandra3
super to vyzerá... to musí byť riadne šťavnaté,,, :-))
medulienka122
robievam podobne, ale v okrúhlej forme- ty ho máš krajší s tými dvojfarebnými piškótkami
1947
zaujímavé a keď máme tých jabĺk tak to skúsim,ďakujem
mirkamt
Vďaka za další tip na nepečený dezertík. Také sa mi zídu vždy, kedže nemám rúru. Len si musím dokúpiť srnčí chrbát, ale to sa mi podarí určite skôr ako rúra.
anykama
Prave som ho dokončila a dala uležať do chladu.Robievam ho často ale bez tvarohu ,musím vyskúšať.Je to vynikajúci osviežujuci koláčik.
salinka
Veľmi sa mi páči tvoj koláčik. Práve som dopiekla makovo-slivkový, ale zajtra robím tento. Krása:-)
cvikla
Jednoduche a istotne vinikajuce. Vdaka za recept.
orchidea
robievam len ako tortu ale tvoj nápad v tejto forme a s oblátkou sa mi páči...pekné...
ancicka
teším sa,že tento nepečený zákusok zaujal.Dakujem.
medovnicek
tak tento recept ma veľmi zaujal, už ho mám v kk a v najbližšej dobe musím vyskúšať
mirkamt
@ancicka , koľko vopred treba pripraviť tento dezert, aby sa dal dobre vyklopiť? Koľko musí tuhnúť?
ancicka
tak na dve hodinky do chladničky,kým nestuhne tá jablkovo-pudinková náplň.
mirkamt
Ďakujem, Ancicka. A nevadí oblátke, ak to nechám v chladničke cez noc? Nepremočí sa príliš?
ancicka
tá oplatka zmäkne.U nás bolo zjedené na posedenie,




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia