Foto: mbo
Túto tortu robievam k narodeninám. Dlho som hľadala recept, veľa som ich vyskúšala až som si vytvorila recept podľa našich chutí.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
250 g |
|
400 g |
|
250 g |
|
250 ml |
|
4 ks |
|
1/2 ČL |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
3 bal. |
|
250 g na krémy |
|
500 g |
|
500 g |
|
podla chuti |
|
Postup
-
1
Hera + cukor + van. struk - zmiešať . Pridávať postupne preosiatu múku + kypriaci prášok a mlieko. Vyšľahat bielky + soľ. Obe masy zmiešať dokopy. Cesto podľa váhy rozdeliť ( ja som rozdelila na 3 - dá sa aj na 6) a pridať farbivo aby mala každá časť cesta postupne tmavšiu farbu.
- 2
Krém - zmiešať maslo alebo maslovú heru + mascarpone + tvarov + cukor podľa chuti.
- 3
Upečené cesta po vychladnuti potreť krémom. Potom poukladať na seba aby boli od najtmavsieho na spodku po najsvetlejsie na vrchu. Nakoniec potret tortu prvou tenkou vrstvou krému a dať ochladiť na 1 hodinu. Potom potret ešte jednou vrstvou krému dať znova vychladit. Nakoniec vychladenu tortu vyhladit a dozdobyť podľa fantázie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
krém z 0,5 kg mascarpone a 0,5 kg tvarohu sa mi veľmi pozdáva. na farbe nezáleží, hlavne, že je chutná. si myslím. a čo povedal Oliver - nech je to už ktokoľvek? :-)
„Aj smolkovia sú modrý a nie sú jedovatý“
Odporúčam prečítať: www.toxi.szm.com/Rf2004/073_Toth.pdf — možno zmeníš názor.
Záverom však dodám, že najdôležitejšie samozrejme je, že oslávenec mal radosť a v tomto ohľade táto torta zrejme splnila svoj účel ako každá iná.
P. S.: Aká farba je duchovná? :-)