prazdny

Klobása v cuketovom opasku

Bravčové mäso

Umytú osušenú cuketu nakrájame na 6cm opasky, z ktorých vydlabeme jadrá...

prazdny

Rebarborové jablká

Chlieb

... hoci ešte v záhrade na strome nedozreli, ja už mám svoju úrodu v kuchyni...

prazdny

Pasírované paradajkové pyré

Jednoduchý recept na paradajkové pyré, ktoré má všestranné využitie. V zime po ňom siahnete, ...

prazdny

Šištičky s ovocným šalátom a mascarpone

Koláče

Z múky,  vajec,  droždia, mlieka, rozpusteného masla a kryštálového cukru pripravíme cesto,  ktoré necháme asi 20 minút kysnúť.  

prazdny

Mix bublanina

Koláče

Zlejeme šťavu z ovocia, aby odkvapkala.

prazdny

Cestoviny na zelenej tráve

Cestoviny

Uvarime si cestoviny v osolenej vode al dante. Medzy tym si na panvici rozpustime maslo pridame smepat...

prazdny

Grilované ovocie s mascarpone

Dezerty

Melón nakrájame na hrubé kolieska (cca 1, 5 cm) a potom na štvrtiny. Broskyne rozpolíme a...

prazdny

Krehký koláč s marinovanou cuketou a ricottou

Bezmäsité jedlá

Na marinádu cesnak prelisujeme, zmiešame s octom, medom, mletým čiernym korením, so soľou...

prazdny

Farebný Mix

Bezmäsité jedlá

Postupne som pridávala ingrediencie až som sa plnohodnotne navečerala :)

prazdny

Steakové rezančeky s citrónom a tymianom

Večera

Z mäsa odkrojíme všetky mastné časti a rozohrejeme gril.

prazdny

Hliva kotúčová – kráľovské trúby s vajíčkami

Bezmäsité jedlá

Slovenské čerstvé tu nenájdem. Siahol som po „kúpenských umelých“ kráľovských trúbach (hliva kotúčová, Pleurotus eryngii)....

prazdny

Losos v zeleninovom obale s novými zemiakmi

Hlavné jedlá

lososa si len osolím a okorim. Panvicu jemne potriem olejom a lososa sprudka z každej strany opražím,...

prazdny

Jahňací chrbát s avokádovou zmesou

Hlavné jedlá

Slovensko je v zime i v lete mäsomilnou krajinou. Horúce prázdninové obdobie však volá nielen po...

prazdny

Zaváraný baklažán s paprikou so syrovými haluškami

Bravčové mäso

Baklažány prekrojíme a vydlabeme stredy. Jemne nasolíme a necháme odstáť. Červenú papriku pokvapkáme olejom a posypeme cukrom...

prazdny

Nepečená piškótová roláda

Dezerty

Efektná ale pritom extra jednoduchá na prípravu, to je naša nepečená piškótová roláda. Stačí čerstvé...

prazdny

Čučoriedkový tart s bielou čokoládou

Dezerty

Na korpus všetky suroviny zmiešame a rovnomerne natlačíme do formy na tart s priemerom 26 cm...

prazdny

Mrazený tofu krém

Dezerty

Tofu s kokosovým nápojom rozmixujeme v mixéri. Pridáme nakrájaný banán a časť černíc - zvyšok si...

prazdny

Marhuľové batôžteky

Koláče

Vareškov tip: Batôžky môžeme naplniť aj inými druhmi ovocia, záleží len na vlastnej chuti a na tom,...

prazdny

Slivkový koláč s gaštanovým pyré

Koláče

Cesto: Všetky suroviny na cesto vymiesime a necháme vykysnúť asi 45 minút. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a uložíme do...

prazdny

Sladký čerešňový prívarok

Dezerty

Tento prívarok robievala ešte v detstve naša mama, je to vlastne čerešňová sladkosť nášho detstva....

prazdny

Nátierka z pečeného baklažánu a kapie

Bezmäsité jedlá

Jesenné záhrady sú plné plodov, ktoré sa v kuchyni premenia na vynikajúce, a pritom zdravé...

prazdny

Srdiečkový

Koláče

Slavili sme sviatok.

prazdny

Plnený pečený baklažán

Bezmäsité jedlá

Baklažán je jedným z najbohatších druhov zeleniny, čo sa týka minerálov a vitamínov. Mali by sme ho konzumovať častejšie a v rôznej podobe....

prazdny

Špargľa so zeleninou básničková

Bezmäsité jedlá

Sezóna špargle je už asi ta tam, ale dá sa spraviť aj zo zamrazenej alebo zavarenej....

prazdny

Hríbovo-hubová torta Máryška Šedivá

Hlavné jedlá

Použila som v tomto recepise väčší počet surovín a možno zdanlivo na prvý pohľad neladiacich chuťovo...