![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Klobása v cuketovom opasku
Umytú osušenú cuketu nakrájame na 6cm opasky, z ktorých vydlabeme jadrá...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rebarborové jablká
... hoci ešte v záhrade na strome nedozreli, ja už mám svoju úrodu v kuchyni...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pasírované paradajkové pyré
Jednoduchý recept na paradajkové pyré, ktoré má všestranné využitie. V zime po ňom siahnete, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Šištičky s ovocným šalátom a mascarpone
Z múky, vajec, droždia, mlieka, rozpusteného masla a kryštálového cukru pripravíme cesto, ktoré necháme asi 20 minút kysnúť.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cestoviny na zelenej tráve
Uvarime si cestoviny v osolenej vode al dante. Medzy tym si na panvici rozpustime maslo pridame smepat...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Grilované ovocie s mascarpone
Melón nakrájame na hrubé kolieska (cca 1, 5 cm) a potom na štvrtiny. Broskyne rozpolíme a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Krehký koláč s marinovanou cuketou a ricottou
Na marinádu cesnak prelisujeme, zmiešame s octom, medom, mletým čiernym korením, so soľou...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Farebný Mix
Postupne som pridávala ingrediencie až som sa plnohodnotne navečerala :)
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Steakové rezančeky s citrónom a tymianom
Z mäsa odkrojíme všetky mastné časti a rozohrejeme gril.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hliva kotúčová – kráľovské trúby s vajíčkami
Slovenské čerstvé tu nenájdem. Siahol som po „kúpenských umelých“ kráľovských trúbach (hliva kotúčová, Pleurotus eryngii)....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Losos v zeleninovom obale s novými zemiakmi
lososa si len osolím a okorim. Panvicu jemne potriem olejom a lososa sprudka z každej strany opražím,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jahňací chrbát s avokádovou zmesou
Slovensko je v zime i v lete mäsomilnou krajinou. Horúce prázdninové obdobie však volá nielen po...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zaváraný baklažán s paprikou so syrovými haluškami
Baklažány prekrojíme a vydlabeme stredy. Jemne nasolíme a necháme odstáť. Červenú papriku pokvapkáme olejom a posypeme cukrom...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Nepečená piškótová roláda
Efektná ale pritom extra jednoduchá na prípravu, to je naša nepečená piškótová roláda. Stačí čerstvé...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Čučoriedkový tart s bielou čokoládou
Na korpus všetky suroviny zmiešame a rovnomerne natlačíme do formy na tart s priemerom 26 cm...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mrazený tofu krém
Tofu s kokosovým nápojom rozmixujeme v mixéri. Pridáme nakrájaný banán a časť černíc - zvyšok si...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Marhuľové batôžteky
Vareškov tip: Batôžky môžeme naplniť aj inými druhmi ovocia, záleží len na vlastnej chuti a na tom,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Slivkový koláč s gaštanovým pyré
Cesto: Všetky suroviny na cesto vymiesime a necháme vykysnúť asi 45 minút. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a uložíme do...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sladký čerešňový prívarok
Tento prívarok robievala ešte v detstve naša mama, je to vlastne čerešňová sladkosť nášho detstva....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Nátierka z pečeného baklažánu a kapie
Jesenné záhrady sú plné plodov, ktoré sa v kuchyni premenia na vynikajúce, a pritom zdravé...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Plnený pečený baklažán
Baklažán je jedným z najbohatších druhov zeleniny, čo sa týka minerálov a vitamínov. Mali by sme ho konzumovať častejšie a v rôznej podobe....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Špargľa so zeleninou básničková
Sezóna špargle je už asi ta tam, ale dá sa spraviť aj zo zamrazenej alebo zavarenej....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hríbovo-hubová torta Máryška Šedivá
Použila som v tomto recepise väčší počet surovín a možno zdanlivo na prvý pohľad neladiacich chuťovo...