Zapekaná mrvenička s čerešňami
Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 30. marca 2020
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 30. marca 2020
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
18 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Umyté čerešne vykôstkujeme, spolu s badiánom a 120 g cukru krátko povaríme.
- 2
Z masla, múky a ostatného cukru vymiesime mrveničku.
- 3
Čerešne poukladáme na ohňovzdorné taniere (alebo rozdelíme do zapekacích misiek či ohňovzdorných pohárov), posypeme mrveničkou a dáme piecť do rúry zohriatej na 170 °C približne 18 minút. Pri podávaní posypeme práškovým cukrom.
Tiež crumble:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu