Zapekaná mrvenička s čerešňami

Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 30. marca 2020
Zapekaná mrvenička s čerešňami
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
18 minút
na 170 °C

Suroviny

600 g
1 ks
200 g
80 g
50 g
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umyté čerešne vykôstkujeme, spolu s badiánom a 120 g cukru krátko povaríme.

  2. 2

    Z masla, múky a ostatného cukru vymiesime mrveničku.

  3. 3

    Čerešne poukladáme na ohňovzdorné taniere (alebo rozdelíme do zapekacích misiek či ohňovzdorných pohárov), posypeme mrveničkou a dáme piecť do rúry zohriatej na 170 °C približne 18 minút. Pri podávaní posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
Je to výborný dezert - robievam v takej zdravšej verzii - menej cukru a mixnuté ovsené vločky do mrveničky, a čerešne dávam surové - v pohode sa urobia ;-)


1x haji
Teraz za obedom by mi padli vhod, ako zákusok - keby mi to niekto podal už hotové -:)