Tortička s čokoládovým krémom a hroznom

Filip Kapusta
šéfkuchár Hotela AQUATERMAL*** v Dolnej Strehovej, 17. septembra 2018 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Tortička s čokoládovým krémom a hroznomFoto: Pravda - Ľuboš Pilc

Stačí sa pozrieť do prírody, slovenská jeseň je najpestrejším obdobím roka a v gastronómii to platí dvojnásobne. Veď často len načiahneme ruku a už v nej držíme jabĺčko, hrušku, slivky či bobule šťavnatého hrozna. Dajú sa využiť všade – od šalátov a predjedál cez ovocné polievky a hlavné jedlá až po dezerty. A chutia aj v pohári, s grádmi i bez nich...

2
porcie
25 min
príprava
25 min
na 120 °C

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Cesto: Múku, kypriaci prášok, maslo, 1 vajce, cukor podľa chuti a štipku soli vymiešame. Cesto nalejeme do malej okrúhlej formy a pečieme 25 minút pri 120 °C.

  2. 2

    Roztopenú čokoládu zmiešame so 4 žĺtkami. Zo 4 bielkov vyšľaháme sneh, ktorý zamiešame do čokoládového krému. Do hmoty primiešame časť vyšľahanej smotany.

  3. 3

    Krém nanesieme na korpus, navrstvíme naň časť odloženej šľahačky. Posypeme mandľovými lupienkami a ozdobíme hroznom.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist