Tortička s čokoládovým krémom a hroznom
šéfkuchár Hotela AQUATERMAL*** v Dolnej Strehovej, 17. septembra 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Stačí sa pozrieť do prírody, slovenská jeseň je najpestrejším obdobím roka a v gastronómii to platí dvojnásobne. Veď často len načiahneme ruku a už v nej držíme Zobraziť celý popisStačí sa pozrieť do prírody, slovenská jeseň je najpestrejším obdobím roka a v gastronómii to platí dvojnásobne. Veď často len načiahneme ruku a už v nej držíme jabĺčko, hrušku, slivky či bobule šťavnatého hrozna. Dajú sa využiť všade – od šalátov a predjedál cez ovocné polievky a hlavné jedlá až po dezerty. A chutia aj v pohári, s grádmi i bez nich...
porcie
príprava
na 120 °C
Postup
-
1
Cesto: Múku, kypriaci prášok, maslo, 1 vajce, cukor podľa chuti a štipku soli vymiešame. Cesto nalejeme do malej okrúhlej formy a pečieme 25 minút pri 120 °C.
- 2
Roztopenú čokoládu zmiešame so 4 žĺtkami. Zo 4 bielkov vyšľaháme sneh, ktorý zamiešame do čokoládového krému. Do hmoty primiešame časť vyšľahanej smotany.
- 3
Krém nanesieme na korpus, navrstvíme naň časť odloženej šľahačky. Posypeme mandľovými lupienkami a ozdobíme hroznom.
Tiež Čokoládová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu