Foto: akoprislo
Pozdrav presladeným baleným musli, priamo z pece. (inšpirácia: www.howsweeteats.com)
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
2 šálky |
|
1 šálka |
|
3/4 šálky |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
3 PL |
|
1 väčšia PL |
|
1-2 PL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 necelá ČL |
|
1/2 ČL |
|
Postup
-
1
Zmiešame suché suroviny - vločky, semiačka a koreniny.
- 2
V mixéri rozmixujeme jahody (inak, po pridaní mäty a medovky a následnom zamrazení takto dostaneme skvelé zdravé nanuky).
- 3
Maslo s medom roztopíme a spolu s jahodami vmiešame do suchej časti.
- 4
Zmes rozmiestníme na plech a pečieme pri 200 °C asi 20 - 25 minút, pričom každých päť minút premiešame varechou.
- 5
Po upečení necháme zhruba hodinu vychladnúť a do týždňa zjeme (čo určite nebude problém). Granolu si môžeme pripraviť takmer z hocičoho: kokosu, orieškov, čokolády, sušeného ovocia..., preto sa tohto receptu nemusíte príliš držať. Ešte by som upozornila, že táto varianta nie je veľmi sladká, kľudne pridajte viac medu, ak chcete.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu