Jahodová granola

akoprislo - bez fotkyakoprislo, 15. júna 2016
Jahodová granola
Foto: akoprislo

Pozdrav presladeným baleným musli, priamo z pece. (inšpirácia: www.howsweeteats.com)

4-5
porcie
10 minút
príprava
20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

2 šálky
1 šálka
3/4 šálky
3 PL
3 PL
2 PL
3 PL
1 väčšia PL
1-2 PL
1/2 ČL
1/2 necelá ČL
1/2 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zmiešame suché suroviny - vločky, semiačka a koreniny.

  2. 2

    V mixéri rozmixujeme jahody (inak, po pridaní mäty a medovky a následnom zamrazení takto dostaneme skvelé zdravé nanuky).

  3. 3

    Maslo s medom roztopíme a spolu s jahodami vmiešame do suchej časti.

  4. 4

    Zmes rozmiestníme na plech a pečieme pri 200 °C asi 20 - 25 minút, pričom každých päť minút premiešame varechou.

  5. 5

    Po upečení necháme zhruba hodinu vychladnúť a do týždňa zjeme (čo určite nebude problém). Granolu si môžeme pripraviť takmer z hocičoho: kokosu, orieškov, čokolády, sušeného ovocia..., preto sa tohto receptu nemusíte príliš držať. Ešte by som upozornila, že táto varianta nie je veľmi sladká, kľudne pridajte viac medu, ak chcete.

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
@marienka44 , ona má na mysli nie balenie, ale zabalenie asi a to je rozdiel aj v pravopise. Čiže nie jedným balením, ale tým zabaleným, no, to je len moja domnienka, či je to tak, neviem.......

Pridaj komentár k receptu: