Chcem sa s vami podeliť o môj kulinársky zážitok z Viedne.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
1 bal. |
|
1 hrnček |
|
1/2 fľaštičky |
|
20 ks |
|
2 ks veľké |
|
|
|
8 ks |
|
|
|
1 ks nasekaná |
|
300 ml domáce biele |
|
|
|
|
|
čerstvá |
|
|
Postup
-
1
Očistíme si 8 ks tenkostenných paprík na plnenie.
- 2
Kuskus zalejeme horúcou vodou, treba 3x toľko vody, koľko je kuskusu.
- 3
Balkánsky syr nastrúhame na strúhadle s veľkými slzičkami. Pridáme nakrájané olivy a sušené paradajky. Ochutíme soľou a korenim. Zmiešame s kuskusom a vajíčkami na hladkú hmotu. Naplníme hmotou očistené papriky. Naplnené papriky dáme do vymastenej zapekacej misy a pečieme v teplovzdušnej rúre cca 20 minút pri teplote 200 C. Medzitým si na oleji speníme cibuľku, podlejeme bielym suchým vínom a zahustíme smotanou a solamylom. Ochutíme soľou a čiernym korením. Upečené papriky podávame preliaté omáčkou a posypané petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu