Plnená paprika po viedensky

ppetekal - bez fotkyppetekal, 2. septembra 2015

Chcem sa s vami podeliť o môj kulinársky zážitok z Viedne.

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

1 bal.
1 hrnček
1/2 fľaštičky
20 ks
2 ks veľké
8 ks
1 ks nasekaná
300 ml domáce biele
 čerstvá




Postup

  1. 1

    Očistíme si 8 ks tenkostenných paprík na plnenie.

  2. 2

    Kuskus zalejeme horúcou vodou, treba 3x toľko vody, koľko je kuskusu.

  3. 3

    Balkánsky syr nastrúhame na strúhadle s veľkými slzičkami. Pridáme nakrájané olivy a sušené paradajky. Ochutíme soľou a korenim. Zmiešame s kuskusom a vajíčkami na hladkú hmotu. Naplníme hmotou očistené papriky. Naplnené papriky dáme do vymastenej zapekacej misy a pečieme v teplovzdušnej rúre cca 20 minút pri teplote 200 C. Medzitým si na oleji speníme cibuľku, podlejeme bielym suchým vínom a zahustíme smotanou a solamylom. Ochutíme soľou a čiernym korením. Upečené papriky podávame preliaté omáčkou a posypané petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

jozka2
Super recept,zaiste ho urobim podla teba.Skus tam,ale oprazit aspon 3-4 cibule/ja davam az 5/do zlatova a pridaj k ostatnym zlozkam.Cibulu tam nevidiet,ale zato ma to vybornu chut.Robim podobne s piniovymi orieskami bez paradajok a s ryzou.Skusim aj so sus.paradajkami a kuskusom ,ale bez pin. orieskov.Musi to byt velka dobrota.5*****
zuzanka1367
Páni, tak to teda fakt stojí za vyskúšanie a tých variácii možných, pekne!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia