Malinový dezert
Malinový dezert

Horúce maliny

Ivan Klčovský
šéfkuchár Wellness Hotela Chopok v Demänovskej doline, 17. júla 2021
Horúce maliny
Foto: Pravda - Ivan Majerský
6
porcií
30 minút
príprava
13 minút
na 160 °C

Suroviny

400 g
40 ml
4 ks
40 g
130 g
110 ml
40 g
20 g
 (1-2 kopčeky na porciu)




Postup

  1. 1

    Maliny namarinujeme v kokosovom likéri.

  2. 2

    Z bielkov a cukru vyšľaháme sneh, žĺtky vyšľaháme osobitne. Marcipán rozmixujeme v mlieku a postupne ho pridávame do vyšľahaných žĺtkov. Túto zmes zmiešame so snehom a potom zaprášime múkou a škrobom, opatrne premiešame.

  3. 3

    Cesto nalejeme do vymastených foriem, vložíme do nej namarinované maliny a pečieme asi 13 minút vo vyhriatej rúre pri 160 stupňoch.

  4. 4

    Na ešte horúci dezert položíme zmrzlinu. Tak si vychutnáme sladké a kyslasté, horúce a studené vždy v jednom súste.

Diskusia k receptu

motyka
Fajné. Teraz suprové. Dala by som si. Ukladám. Jednoduchá príprava, ale pritom vynikajúca dobrotka. Recept sa hodí aj pre inšpiráciu. Díky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia