Takto plnena kacica je velmi chutna
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
90 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
kacicu oplachneme,osusime,posolime a okorenime
- 2
Zemlun nakrajame na kocky a jemne navlhcime mliekom.Marhule nakrajame na kocky,zmiesame so zemlou,vajcom a ochutime skoricou.Plnkou naplnime kacicu,uzavrieme ju spajdlami alebozasijeme.
- 3
Kacicu polozime na pekac,dame do horucej rury,obcas podlievame vyvarom.
- 4
Majzenu rozhabarkujeme v prebytocnom vyvare alebo vo vode.Zmiesame s vypekom,nechame prejst varom a ochutime.
- 5
Mandle nasekame na pla5tky,ktore zlahka oprazime a pred podavanim nimi kacicu posypeme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja inak peciem kacku asi 6 hodin a na malom plynovom vykone...a kladiem ju do uplne studenej rury. tzv pomala kacka, alebo hus....nema to chyby