Kačica s marhuľovou plnkou

vierocka63 - bez fotkyvierocka63, 26. novembra 2010

Takto plnena kacica je velmi chutna

4
porcie
30 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Suroviny

1,5 kg
1
1/8 l
250 g
1 lyzicka, mleta
1/4 l
2 lyzicky
4 lyzicky, nasekané
1




Postup

  1. 1

    kacicu oplachneme,osusime,posolime a okorenime

  2. 2

    Zemlun nakrajame na kocky a jemne navlhcime mliekom.Marhule nakrajame na kocky,zmiesame so zemlou,vajcom a ochutime skoricou.Plnkou naplnime kacicu,uzavrieme ju spajdlami alebozasijeme.

  3. 3

    Kacicu polozime na pekac,dame do horucej rury,obcas podlievame vyvarom.

  4. 4

    Majzenu rozhabarkujeme v prebytocnom vyvare alebo vo vode.Zmiesame s vypekom,nechame prejst varom a ochutime.

  5. 5

    Mandle nasekame na pla5tky,ktore zlahka oprazime a pred podavanim nimi kacicu posypeme.

Diskusia k receptu

vybusna
mna tento recept celkom aj zaujal, celu kacku nebudem piect, len stehna...keby som tuto plnku dala len k nim na pekac, predpokladam, ze sa tomu nic nestane...vsak nie?
Ja inak peciem kacku asi 6 hodin a na malom plynovom vykone...a kladiem ju do uplne studenej rury. tzv pomala kacka, alebo hus....nema to chyby
vierocka63
Dobry napad s tym pomalym pecenim,tu plnku mozez dat aj pod kozu a zvysok na pekac.Myslim,ze pri pomalom peceni neprihori




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia