Bezlepkový perníkový koláč
Bezlepkový perníkový koláč

Bezlepkový liaty perník

novalim - fotkanovalim, 27. novembra 2024. Komerčný recept.
Bezlepkový liaty perník
Foto: novalim

Blížia sa Vianoce, no my nezaháľame už teraz. Na skúšku sme si upiekli voňavý, vláčny a chutný liaty perník bez lepku. Pomohla nám Zobraziť celý popisBlížia sa Vianoce, no my nezaháľame už teraz. Na skúšku sme si upiekli voňavý, vláčny a chutný liaty perník bez lepku. Pomohla nám v tom naša bezgluténová zmes Perník v prášku, ktorá je vhodná aj na prípravu cesta na medovníčky. Pridali sme voňavé klinčeky a škoricu a o polhodinku bol perník na svete. Zamaškrtíte si aj vy ešte pred Vianocami?
Zdroj: www.novalim.sk

12-15
porcií
45 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 bal.
1-2 PL
250 ml (kokosový bez vône alebo iný rastlinný)
300 ml (kravské alebo rastlinné)
3 ks
1/2 ČL
1/2 ČL
1 ČL
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Vo väčšej mise premiešame suché prísady - perník v prášku, kakaový prášok, sódu bikarbónu, klinčeky a škoricu. Potom primiešame aj mlieko, olej a rozšľahané vajcia. Vznikne nám polotekuté cesto.

  2. 2

    Cesto vylejeme na plech s rozmermi asi 20x30 cm, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme asi 30 minút pri 180 °C. Perník je hotový, keď je na povrchu upečený, na dotyk pružný a po zapichnutí špajle do cesta, špajľa vyjde von suchá.

  3. 3

    Necháme vychladnúť, nakrájame na väčšie kúsky a posypeme práškovým cukrom. Povrch môžeme aj potrieť kyselkavým lekvárom a poliať čokoládovou polevou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia