Bezlepkový liaty perník
Foto: novalim
Blížia sa Vianoce, no my nezaháľame už teraz. Na skúšku sme si upiekli voňavý, vláčny a chutný liaty perník bez lepku. Pomohla
nám Zobraziť celý popisBlížia sa Vianoce, no my nezaháľame už teraz. Na skúšku sme si upiekli voňavý, vláčny a chutný liaty perník bez lepku. Pomohla
nám v tom naša bezgluténová zmes Perník v prášku, ktorá je vhodná aj na prípravu cesta na medovníčky. Pridali sme voňavé
klinčeky a škoricu a o polhodinku bol perník na svete. Zamaškrtíte si aj vy ešte pred Vianocami?
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 bal. |
|
1-2 PL |
|
250 ml (kokosový bez vône alebo iný rastlinný) |
|
300 ml (kravské alebo rastlinné) |
|
3 ks |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Vo väčšej mise premiešame suché prísady - perník v prášku, kakaový prášok, sódu bikarbónu, klinčeky a škoricu. Potom primiešame aj mlieko, olej a rozšľahané vajcia. Vznikne nám polotekuté cesto.
- 2
Cesto vylejeme na plech s rozmermi asi 20x30 cm, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme asi 30 minút pri 180 °C. Perník je hotový, keď je na povrchu upečený, na dotyk pružný a po zapichnutí špajle do cesta, špajľa vyjde von suchá.
- 3
Necháme vychladnúť, nakrájame na väčšie kúsky a posypeme práškovým cukrom. Povrch môžeme aj potrieť kyselkavým lekvárom a poliať čokoládovou polevou.
Tiež perníkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu