
Kapustové palacinky s údeným mäsom
Od malička sú mojím najobľúbenejším jedlom palacinky. Keď sa prejeme tých sladkých, vystriedajú ich slané....

Hubové ragú na domácej olivovej hrianke
Bageta: Pripravíme kvások z vody, droždia, cukru a preosiatej múky. Zmiešame ho so soľou...

(Ne)zapekané jablkové pyré so zázvorom
Táto moja ďalšia improvizácia je super pri bolestiach hrdla alebo aj na prevenciu ;).

Jablkový koláčik
Tento jablkový koláčik je veľmi ľahký a chutný a jablková sezóna je v plnom prúde, tak...

Zemiakovo-škvarkové placky
. topila som nedávno v pekárničke slaninu na skúšku. takže boli škvarky a trebalo dačo...

Gazdovská nádievka z Múranice
V tomto recepise som zhrešila použitím v ňom slaniny, ale je to malá dávka a občas...

Terinka zo zajaca s višňovým dipom
Mäso nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, bobkový list, celé nové korenie,...

Škoricovo-tekvicové scones
Ranajky do jesenneho sychraveho rana, ktore Vam ho urcite sprijemnia. Tekvicove puree som mal pripravene...

Pôvabnice zavárané na sladkokyslo
Pôvabnica fialová je veľmi chutná jesenná huba.

Hríbová a rajčinová focaccia
Focaccia patrí medzi najobľúbenejšie maškrty môjho manžela a nášho 5-ročného syna. Je to vďačná kysnutá pochúťka...

Jablkovo-kapustový šalát
Kapustu narežem na kratšie veľmi tenké rezance. Osolím a nechám dlhšie stáť, aby trošku zmäkla....

Mrkvová polievka s karí korením a chia semienkami
Nakrájanú cibuľu pražíme na masle 2 minúty.

Fit tekvicové muffinky v troch krokoch
Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme cesto (malo by byť o niečo hustejšie ako palacinkové).

Hustý domáci paradajkový pretlak
Ponukám recept na paradajkový pretlak, ktorý používam do varenia.

Šalát z pečeného baklažánu a prosciutto crudo
Na dnešnú večeru som pripravila šalát z pečeného baklažánu, prosciutto crudo a vajec varených na...

Šalát s dresingom Kardinál
Tento šalát je celkom ľahučký, ale zároveň zasýti a tak môže byť servírovaný aj na obed...

Pečená jablková omeleta
Zmiešame múku, trstinový a vanilkový cukor, kypriaci prášok, štipku soli a škoricu. K...

Kuriatka zavárané naslano
Kuriatka sú veľmi vďačné huby, vhodné do praženice, do polievky, na omáčku. Keď...

Tekvicová minestrone
Polievočka, ktorá zahreje a poteší nie len v sychravom počasí. S ciabattou chutí tak taliansky,...

Kachní prsa po šumavsku – Kačacina so sušeným ovocím
Sušené ovocie a orechy zalejeme dezertným vínom. Na umytých a osušených kačacích prsiach narežeme ostrým nožom kožu. Nožom vytvoríme...

Zemiaky zapečené s cviklou
Cvikla je veľmi zdravá zelenina a dá sa pripraviť na mnoho spôsobov.

Hokkaido polievka
Umyjeme tekvicu, rozkrojíme ju na polovicu a vyberieme dužinu a semienka.

Jesenné dukátové buchtičky s citrónovo-vanilkovým krémom a flambovanou hruškou
V prvom rade pripravíme kvások z teplého mlieka, cukru a droždia, ktorý necháme vzísť...

Zeleninka s dipom aneb Niečo do pusy
Dnes na večeru som mala chuť na niečo zdravé, rýchle a ľahké :)) A toto vzniklo...

Jesenný teplý šalát s pečenou červenou repou
Teplý šalát s pečenou červenou repou vynikajúco chutí s akýmkoľvek lahodným mäkkým syrom...

Figy zapečené s camembertom
Figy do kríža narežeme, do vnútra vložíme kúsok camembertu, nasekané orechy a pridáme med.