
Zeleninka s dipom aneb Niečo do pusy
Dnes na večeru som mala chuť na niečo zdravé, rýchle a ľahké :)) A toto vzniklo...

Bandůry plněné zelím a uzeným masem
Nejdříve si na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, pak přidáme vymačkané a nakrájené zelí, osolíme a...

Tekvica plnená rizotom
Začneme tým, že si celé tekvice upečieme v rúre približne 40 minút. Necháme vychladnúť, ...

Lahôdková paprika
Velmi jednoduche lahke predjedlo, alebo priloha. Taktiez vytvor mojho manzela.

Domáci šípkový lekvár podľa redaktorky Jarky
Je to piplačka, ale chuť lekváru je vraj taká úžasná, že sa naša kolegyňa Jarka...

Strapačky bez lepku s kapustou
Obľúbené halušky si môžete pripraviť aj s kyslou kapustou. Výsledkom budú skvelé strapačky bez lepku, na ktorých si pochutí určite celá vaša rodina....

Jablková torta
Zamiesime si cesto, sypké zmiešame spolu a tekuté primiešame a vymiesime cesto, s ktorým môžeme ihneď...

Chalupárske želé
V lete na chate( chalupe) som čítala výstrižky z časopisov a tam som natrafila na...

Hroznová tortička
Jogurtová plnka: smotanu vyšľaháme dotuha. Do bieleho jogurtu pridáme práškový cukor, vanilkový cukor a citrónovú...

Omeleta plnená špenátom a šampiňónmi
Na oleji urestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme špenát a dusíme asi 15 minút...

Kyslý kapustový šalát
Kapustu očistíme a nastrúhame na jemné pásiky, ktoré nasypeme do 2 l vriacej vody. Keď...

Kachní prsa po šumavsku – Kačacina so sušeným ovocím
Sušené ovocie a orechy zalejeme dezertným vínom. Na umytých a osušených kačacích prsiach narežeme ostrým nožom kožu. Nožom vytvoríme...

Baklažánoví ježkovia
Nápad je z knihy Recepty na fajn časy od MUDr. Bukovského, ja som však použila...

Jesenný jablkový koláčik
Dnes som chcel ist rano na hribiky, ale pocasie mi skrizilo moje plany, darmo clovek...

Kuracie stehná v kapustných listoch
Slaninu a klobásu pokrájame na malé kocky, popražíme, pridáme pokrájanú cibuľu a papriku, chvíľu...

Hubové ragú na domácej olivovej hrianke
Bageta: Pripravíme kvások z vody, droždia, cukru a preosiatej múky. Zmiešame ho so soľou...

Fašírky z oranžovej tekvice
Tekvica, dyňa... to sú názvy pre mnoho druhov tekvicovitých rastlín. V každom prípade sú veľmi vďačnou surovinou na varenie. Skúsili ste už z nej urobiť fašírky?...

Hubové zemiakové placky
Ošúpané a nastrúhané surové zemiaky osolíme. Huby jemne rozsekáme, osolíme a udusíme vo vlastnej šťave....

Jablkovo-kapustový šalát
Kapustu narežem na kratšie veľmi tenké rezance. Osolím a nechám dlhšie stáť, aby trošku zmäkla....

Bochánky se zelím a uzeným masem
Nejprve si připravíme náplň. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené kysané zelí, osolíme,...

Hubová pochúťka na chlieb
Očistené huby nakrájame na menšie kúsky a na oleji urestujeme. Osolíme, ochutíme rascou, podlejeme...

Jablková torta s marcipánom
Recept som získala od kamarátky z Prahy, ktorá ho našla v časopise Apetit.

Pečené papriky plnené ochutenou ryžou
Jednoduchý recept na pečené papriky plněné ochucenou rýží bez masa.

Oranžové rizoto
Rizoto zmiešané s uvarenou tekvicou preliate vínom podávajte s nastrúhaným syrom a granátovým jablkom a vychutnávajte si...

Dýňové (tekvicové) cannelloni
Dají se dělat ze všech dýní a ze všech jsou výborné. V kombinaci se...

Fit tekvicové muffinky v troch krokoch
Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme cesto (malo by byť o niečo hustejšie ako palacinkové).