Tekvicový „biskupský chlebík“ v slaninovom kabátiku
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 24. novembra 2013
Foto: Ľuboš Pilc
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Do misky vyklopíme vajíčka, pridáme olej, kyslú smotanu a nastrúhanú cuketu a dobre spolu vymiešame. V druhej miske zmiešame múku, prášok do pečiva, štipku soli a korenia a tekvicové semiačka.
- 2
Do misky s múkou vlejeme tekutú zložku, varechou dobre premiešame až vznikne jednoliate cesto. Keby sa zdalo cesto suché, pridáme kyslú smotanu alebo tekvicové pyré, ak by bolo riedke, pridáme múku.
- 3
Formu na biskupský chlebíček vyložíme plátkami oravskej slaniny, nalejeme na ne pripravené tekvicové cesto a prikryjeme prevísajúcou slaninou. Prikryjeme alobalom a pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 40 minút. Čas pečenia sa môže trochu predĺžiť, preto pichneme špajdľu do stredu chlebíka, a keď sa cesto neprichytáva, chlebíček je hotový. Vyberieme, necháme 10 minút odležať a vyklopíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu