Šopák podľa mňa ČERNOBOG

nonna - fotkanonna, 7. septembra 2012
Šopák podľa mňa ČERNOBOG
Foto: nonna

Šopský šalát milujem a často som si ho robievala. Odrazu však začal byť problém so syrom Akawi, tak ma napadlo nahradiť ho plesňovým, našou Zobraziť celý popisŠopský šalát milujem a často som si ho robievala. Odrazu však začal byť problém so syrom Akawi, tak ma napadlo nahradiť ho plesňovým, našou Nivou. Tiež je slaná, navyše pikantná vďaka plesni. A výsledok bol veľmi uspokojujúci. Chutilo ešte viac, ako len s klasickým slaným syrom.

2
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

100 g plesňový
1 ks veľká
1 ks pikantná veľká
1 ks veľká
1 ks menšia
podľa chuti
1/3 KL




Postup

  1. 1

    Rajčinu, papriku, uhorku dobre umyjeme, cibuľu očistíme, z papriky vyberieme jadrovník, žilky necháme.

  2. 2

    Cibuľu nakrájame na menšie kúsky, rajčinu na mesiačiky a tie ešte dvakrát prekrojíme, aby boli menšie, uhorku tiež na malé kúsky a tak isto aj papriku.

  3. 3

    Do misy dáme polovicu cibule, opatrne osolíme, na ňu polovicu rajčiny, papriky, uhorky, pokvapkáme citrónovou šťavou a okoreníme polovicou dávky korenia.

  4. 4

    Nivu nastrúhame alebo jednoducho namelníme nožom a dáme na zeleninu. Zľahka ale dobre premiešame.

  5. 5

    Predchádzajúce body postupu zopakujeme, len trochu Nivy si necháme na posypanie povrchu.

  6. 6

    Dáme do chladničky aspoň na 8 hodín, ale lepšie je si šalát pripraviť aj celý deň dopredu pred konzumáciou. Tak pre ZDRAVIE!

    Šopák podľa mňa ČERNOBOG - obrázok 6

Diskusia k receptu

nazarboncuk
takéto šaláty by bolo dobré jesť hneď, keď sa odležia v chladničke pustia veľa šťavy a to už nie je ono..len môj nazor
beaatrix
presne tak,ja si preto dávam zeleninu predtým do chladničky,aby bol šalát svieži -:D
pusta
nuž neviem, šopský šalát sa má konzumovať pri izbovej teplote, nie vychladený. ale každý si spraví podľa seba. iste je výborný.
nonna
@nazarboncuk - podľa mňa a mojich chutí práve naopak, tieto šaláty majú byť šťavnaté, nie suché, predurčuje ich k tomu už použitá zelenina a navyše v šťave sa lepšie rozpustia všetky chute a arómy a tiež to potrebuje čas, aby sa dobre do seba preadsorbovali a šalát bol v tomto zmysle vyrovnaný. @beaatrix - ak to takto vyhovuje, prečo nie, treba si urobiť po svojom. @frezia68 - vďaka srdečná za ohlas! @pusta - aj ja ho konzumujem pri izbovej teplote v zime, keď mám v chalupe 15°C :D. Vtedy sa mi vychladenosti nežiada. Ale v lete naopak, studený chutí lepšie, navyše to viac svedší zelenine, ktorá je vodová. Ale ako som už uviedla hporevyššie, nič nie je príkazom, všetko sa dá modifikovať podľa vlastných predstáv a zvyklostí, takže dle své libosti. Všetkým želám slnečnopredjesenný víkend plný zdravých a chutných papaníčok!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia