Foto: nonna
Šopský šalát milujem a často som si ho robievala. Odrazu však začal byť problém so syrom Akawi, tak ma napadlo nahradiť ho plesňovým, našou Zobraziť celý popisŠopský šalát milujem a často som si ho robievala. Odrazu však začal byť problém so syrom Akawi, tak ma napadlo nahradiť ho plesňovým, našou Nivou. Tiež je slaná, navyše pikantná vďaka plesni. A výsledok bol veľmi uspokojujúci. Chutilo ešte viac, ako len s klasickým slaným syrom.
porcie
príprava
Postup
-
1
Rajčinu, papriku, uhorku dobre umyjeme, cibuľu očistíme, z papriky vyberieme jadrovník, žilky necháme.
- 2
Cibuľu nakrájame na menšie kúsky, rajčinu na mesiačiky a tie ešte dvakrát prekrojíme, aby boli menšie, uhorku tiež na malé kúsky a tak isto aj papriku.
- 3
Do misy dáme polovicu cibule, opatrne osolíme, na ňu polovicu rajčiny, papriky, uhorky, pokvapkáme citrónovou šťavou a okoreníme polovicou dávky korenia.
- 4
Nivu nastrúhame alebo jednoducho namelníme nožom a dáme na zeleninu. Zľahka ale dobre premiešame.
- 5
Predchádzajúce body postupu zopakujeme, len trochu Nivy si necháme na posypanie povrchu.
- 6
Dáme do chladničky aspoň na 8 hodín, ale lepšie je si šalát pripraviť aj celý deň dopredu pred konzumáciou. Tak pre ZDRAVIE!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu