Rýchla, ľahká, zdravá.......práve pre tieto letné dni.
3
porcie
porcie
7 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
120 g |
|
2 ks malá |
|
1 ks tredne veľký |
|
15 g |
|
20 g |
|
4 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ks čerstvá-stonka /sušená 1ČL/ |
|
1 KL |
|
3/4 KL alebo chilli |
|
1/2 KL |
|
|
Postup
-
1
Brokolicu rozoberieme na ružičky väčšie i menšie, hlúbik nakrájame na 3-4mm hrubé kolieska, tiež cibuľu na hrubšie kolieska, zemiak na menšie kocky.
- 2
Zalejeme asi 1 litrom vody, pridáme nasekanú zelerovú vňať, tymián, trochu soli a varíme 7 minút.
- 3
Maslo rozohrejeme, pár sekúnd na ňom opražíme rascu a papriku, pridáme múku, maizenu a vymiešame zápražku.
- 4
Vmiešame ju k polievke, pridáme Bontrae a varíme spoločne ešte 5 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu