
Plnené hokkaido
Tekvice umyjeme, odrežeme vrchy a vydlabeme vnútro. Potom Tekvice uvaríme vo vriacej slanej vode asi...

Rolka z bravčového boku plnená červenou kapustou
Keď som nedávno sem dával rolku z bravčového boku, tak vtedy som odrezal dva pláty ...

Pýchavkový krém s bílým vínem
Polévka trochu jiná z pýchavky (prášnica bradavičnatá) http://www. nahuby. sk/atlas-hub/Lycoperdon-perlatum/prasnica-bradavicnata/pychavka-obecna/ID517

Zapekaný baklažán s kozím syrom
V lete sa snažím variť ľahšie jedlá - najmä zeleninové, sezónne. Tentoraz padľa voľba na...

Kuracie krídla pečené s arašidovým maslom
Tento recept som nasla v kucharskej knihe, ale som si ho trochu zmenila. Pred par...

Kapustový šalát s pórom
Kapustu pokrájame na jemné rezance, pridáme pokrájanú cibuľu a najemno pokrájaný pór.

Talianska vlajka v tvare srdca
Včera som mala návštevu a rohodla som sa upiecť chutný tvarohový dezertík, ktorý symbolizuje talianskú vlajku....

Zázvorové sušienky
Pre všetkých milovníkov zázvoru chutné sušienky, ktoré potešia aj mimo Vianoc. Vegan verzia.

Kelovo-cícerová polievka
Tak tomuto hovorím pravá jesenná polievka. Vynikajúci kel, cícer a chilli paprička. V tomto...

Consommé s hubovými haluškami
Hovädzie mäso sparíme, opláchneme a vložíme do studenej vody spolu so špikovými kosťami. Kontrolujeme mäso...

Slivkové crumble s chrumkavou posýpkou
Toto slivkové crumble výborne chutí s kopčekom vanilkovej zmrzliny.

Hanácka zemiaková omáčka
Takové omáčky jsem se najedla v mládí opravdu hodně! Miloval ji můj tatínek, tak se...

Kysnutá haruľa
Klasické slovenské jedlo netreba predstavovať. Ponúkam vám recept na inú haruľu, ktorá vám bude zaručene...

Ovocný nápoj s koreninami
Ak niečo patrí k jeseni, tak je to určite voňavý hrejivý nápoj z ovocia a korenín....

Tekvicovo-bryndzová nátierka
Zvýšilo mi pyré z hokkaido tekvice, tak som ho sfúzovala s bryndzou, ovoňala korením a...

Zemiakové hniezda s hubami a balkánskym syrom
Včera manžel doniesol jeden suchohríb - modrák, sušiť jednu hubu sa mi zdal nezmysel, tak...

Makovo-citrónový zákusok
Pripravím si suroviny. Mak si namočíme v mlieku a necháme aspoň 15 min. napučať.

Jihočeská zelnice
Jak je již v názvu uvedeno, tato polévka pochází z Jižních Čech a jedly se k...

Divinová terina s marinovanými feferónkami
Jelenie stehno umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kocky. Pokrájanú šalotku, cesnak a slaninu...

Krémová hokkaido (vegan)
Sladučká a liečivá tekvica hokaido podľa knihy Ájurvéda - Léčivá kuchyně (Harish Johari). Možno použiť aj...

Diabli na konskom chrbte - Devils on horseback
Dve dámy pri tele. Opäť recept z TV. Neuveriteľné babky. Jedna z nich už...

Muffiny Surprise
Tieto muffinky som piekla pre vnučku. Surprise - prekvapenie, znamená, že je v muffinke...

Lístkové koláčiky s kapustovou plnkou
Dusená kapusta: Pokrájanú slaninu rozpražíme, orestujeme na nej nakrájanú cibuľu a pridáme nasekanú kyslú kapustu. Dusíme...

Jablkovo-rebarborový lekvár
Na záhrade už dozreli jablká, cupocú jedno po druhom do trávy. Zbieram ich postupne, ...

Apple Pie a základné cesto na páje
Raz som už robil tento koláč, ale mal som iný recept na cesto a cesto sa mi...