Zapekaný baklažán s kozím syrom
Foto: siuuu
V lete sa snažím variť ľahšie jedlá - najmä zeleninové, sezónne. Tentoraz padľa voľba na zapekaný baklažán - ktorý ja osobne až tak veľmi Zobraziť celý popisV lete sa snažím variť ľahšie jedlá - najmä zeleninové, sezónne. Tentoraz padľa voľba na zapekaný baklažán - ktorý ja osobne až tak veľmi nemusím, ale v tomto prevedení mi chutí, pretože kozí syr a zeleninu či bylinky zasa naopak mám veľmi rada.
príprava
na 230 °C
Postup
-
1
Baklažán narežene do tvaru vejára, osolíme a necháme takú pol hodinku "vypotiť". Potom soľ aj s tekutinou zotrieme papierovým obrúskom, baklažán jemne potrieme olivovým olejom a na rozohriatej grilovacej panvici na sucho opečieme z oboch strán.
- 2
Posekáme zopár orieškov (ja som mala kešu, ale môžu byť v podstate akékoľvek), pridáme trocha olivového oleja, pár strúčikov cesnaku, korenie, soľ, čerstvú bazalku, citrónovú šťavu a spolu zmiešame.
- 3
Opečený baklažán dáme na pekáč s papierom na pečenie, na každý plátok dáme trocha orieškovo-cesnakovej zmesi, trocha čerstvého kozieho syra (alebo slaného) a v rúre pod grilom pár minút zapečieme pokiaľ sa syr neroztopí.
- 4
Ozdobíme paradajkami a bylinkami, pokvapkáme olivovym olejom a teplé podávame.
Tiež zapekaný baklažán:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja si k nemu postupne hľadám cestu - skúšala som tiež už viacero receptov - najviac mi chutí v kombinácii s paradajkami alebo paradajkovou salsou. Akurát v záhradke ho nie a nie dopestovať - narastú mi iba také malé 10 cm kúsky.