Foto: tinca
Poznáte to, návšteva čo nevidieť za dverami, upiecť už nestihnete, takže vám ponúkam rýchly a chutný dezert.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Počet hrušiek neuvádzam, ale rátame 1-2 ks/na osobu, dľa veľkosti.
-
2
Zdravé stredne tvrdé hrušky jemne ošúpeme,pričom stopku ponecháme. Na druhej strane skrojíme,aby nám pri servírovaní pekne stáli. Opatrne vyberieme jadrovník.
-
3
Nastojato ich uložíme do vyššej nádoby, pocukrujeme, zalejeme vínom, do ktorého pridáme kúsok škorice a klinčeky. Varíme na miernom ohni podľa zrelosti hrušiek 8-15 minút. Pozor na prevarenie, lebo potom by nám pri servírovaní pekne nestáli. Ja som mala zrelšie,tak som varila 8 minút. Vyberieme, necháme vychladnúť a stiecť na servítke.
-
4
Hrozienka zalejeme trochou horúceho vína a necháme nabobtnať.
-
5
Miesto po jadrovníku naplníme zmäknutými hrozienkami a postavíme na ploský tanierik.
-
6
Pred servírovaním polejeme čokoládovou polevou, alebo ak nemáte veľa času ako ja, tak čokoládovým topingom a posypeme mandľovými lupienkami. Sú vynikajúce,dobrú chuť želám!
-
7
RADY NAVYŠE: Miesto bieleho vína môžete použiť aj červené, získajú krásnu farbu. Ak nemáte radi hrozienka, tak použite napr. brusnice. Ako výplň hrušiek poslúži aj čerstvé bobuľovité ovocie napr.čučoriedky. Ak nie ste v časovej tiesni, pripravte si čokoládovú polevu a nechajte stuhnúť. Ja som použila čokoládový toping, aj s ním sú výborné.
Diskusia k receptu