"Pripité" hrušky v čokoláde fotorecept

tinca - fotkatinca, 11. septembra 2013

Foto: tinca

Poznáte to, návšteva čo nevidieť za dverami, upiecť už nestihnete, takže vám ponúkam rýchly a chutný dezert.

1-2 ks/na osobu
porcia
20 minút
príprava
8-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

niekoľko
500 - 700 ml
100 g
50 g
kúsok
5 - 7 ks
Poleva:
 (toping čokoládový)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Počet hrušiek neuvádzam, ale rátame 1-2 ks/na osobu, dľa veľkosti.

  2. 2

    Zdravé stredne tvrdé hrušky jemne ošúpeme,pričom stopku ponecháme. Na druhej strane skrojíme,aby nám pri servírovaní pekne stáli. Opatrne vyberieme jadrovník.

  3. 3

    Nastojato ich uložíme do vyššej nádoby, pocukrujeme, zalejeme vínom, do ktorého pridáme kúsok škorice a klinčeky. Varíme na miernom ohni podľa zrelosti hrušiek 8-15 minút. Pozor na prevarenie, lebo potom by nám pri servírovaní pekne nestáli. Ja som mala zrelšie,tak som varila 8 minút. Vyberieme, necháme vychladnúť a stiecť na servítke.

  4. 4

    Hrozienka zalejeme trochou horúceho vína a necháme nabobtnať.

  5. 5

    Miesto po jadrovníku naplníme zmäknutými hrozienkami a postavíme na ploský tanierik.

  6. 6

    Pred servírovaním polejeme čokoládovou polevou, alebo ak nemáte veľa času ako ja, tak čokoládovým topingom a posypeme mandľovými lupienkami. Sú vynikajúce,dobrú chuť želám!

  7. 7

    RADY NAVYŠE: Miesto bieleho vína môžete použiť aj červené, získajú krásnu farbu. Ak nemáte radi hrozienka, tak použite napr. brusnice. Ako výplň hrušiek poslúži aj čerstvé bobuľovité ovocie napr.čučoriedky. Ak nie ste v časovej tiesni, pripravte si čokoládovú polevu a nechajte stuhnúť. Ja som použila čokoládový toping, aj s ním sú výborné.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: