Jelení chrbát na polente a jablkách

Štefan Benďák
šéfkuchár hotela Mikado v Nitre , 30. septembra 2013
Jelení chrbát na polente a jablkách
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
na 175 °C

Suroviny

4 rezne (po 200 g)
2 PL
podľa potreby
podľa potreby
1 vetvička
1 vetvička
50 g
2 ks
2 - 3 ks
podľa potreby
200 ml
50 g
60 g
50 g




Postup

  1. 1

    V kastróle so štipkou soli zohrejeme mlieko s maslom, pridáme polentu a varíme za stáleho miešania, až kým nevznikne hustá kaša. Zamiešame nastrúhaný parmezán, vylejeme do silikónovej formy a necháme stuhnúť v chladničke.

  2. 2

    Jablká očistíme a nakrájame na kocky. Z cukru pripravíme svetlý karamel, pridáme doň jablká a klinčeky, chvíľu podusíme. Ochutíme jablčným octom.

  3. 3

    Jelení chrbát opečieme na rozohriatej panvici z každej strany. Ochutíme soľou, korením a bylinkami. Dáme piecť do rúry na 175 °C približne 15 minút. Na masle opečieme polentu dozlata a servírujeme spolu s mäsom a jablkami.

Diskusia k receptu

pseudocognac
Mate pekne recpety, pacia sa mi suroviny, ze su "obycajne" a ze nelejete vsade olivovy olej. Asi sa zastavim :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia