Jelení chrbát na polente a jablkách
Štefan Benďák
šéfkuchár hotela Mikado v Nitre , 30. septembra 2013
šéfkuchár hotela Mikado v Nitre , 30. septembra 2013

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
25 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
| 4 rezne (po 200 g) |
|
| 2 PL |
|
| podľa potreby |
|
| podľa potreby |
|
| 1 vetvička |
|
| 1 vetvička |
|
| 50 g |
|
| 2 ks |
|
| 2 - 3 ks |
|
| podľa potreby |
|
| 200 ml |
|
| 50 g |
|
| 60 g |
|
| 50 g |
|
Postup
-
1
V kastróle so štipkou soli zohrejeme mlieko s maslom, pridáme polentu a varíme za stáleho miešania, až kým nevznikne hustá kaša. Zamiešame nastrúhaný parmezán, vylejeme do silikónovej formy a necháme stuhnúť v chladničke.
- 2
Jablká očistíme a nakrájame na kocky. Z cukru pripravíme svetlý karamel, pridáme doň jablká a klinčeky, chvíľu podusíme. Ochutíme jablčným octom.
- 3
Jelení chrbát opečieme na rozohriatej panvici z každej strany. Ochutíme soľou, korením a bylinkami. Dáme piecť do rúry na 175 °C približne 15 minút. Na masle opečieme polentu dozlata a servírujeme spolu s mäsom a jablkami.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu