
Burger s tataráčikom
Tofu popučíme vidličkou a primiešame tataráčik. Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Zo zmesi vytvarujeme dve...

Prívarok z fazuľkových strukov so shimeji hubami
Prívarky ma sprevádzajú už krátko od narodenia. Jedným z nich je zo skorej luskovej (strúčikovej) fazuľky, ktorú po mojej babičke aj ja nazývam šesť týždňová....

Koláčiky s jablkovou plnkou
Tieto koláče robím na Silvester. Mám ich rada, lebo v nich nájdem všetko čo mi...

Nepečené mandľové tyčinky s bielou čokoládou
Túto sladkú maškrtu poľahky vykúzlite z niekoľkých surovín, ktoré máte bežne v špajze v zásobe....

Sushi „burrito“
Vyzerá to ako burrito, chutí to ako sushi. Skúste toto sushi “burrito” - čaká na vás presne to isté čo v sushi, no v praktickejšej a prenosnejšej podobe....

Tvarohové kroketky
V šupke uvarené zemiaky očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Prelisovaný tvaroh vymiešame s cukrom a...

Vegetariánsky stamppot
Moje výlety do Severného Brabanstka v Holandsku ma inšpirovali nielen svojou krásou, ale aj tunajšou kuchyňou....

Bramborové palačinky
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je a prolisujeme. Přidáme žloutky, cukr, sůl a...

Hrnčekový chlebík s chrumkavou kôrkou
Hrnček používame 250-300 ml. Všetko dáme do jednej misy - 1, 5 hrnčeka hladkej múky, ...

Tekvicovo-mandľový trhanec bez lepku
Aj vy preferujete sladké raňajky, ale chceli by ste zároveň niečo zdravšie a výživné? Máme pre vás riešenie v podobe receptu na tekvicovo - mandľový trhanec....

Teplý šalát so šalotkou, hráškom a čerstvou mätou
Čerstvé šaláty z čerstvej zeleniny, ale aj tepelne pripravené, sú vhodným doplnkom i spestrením v našom potravinovom reťazci....

Kuracie stehná s kráľovskými fanfárami a Chmeli-Suneli
V obchode s európskymi potravinami som objavil kaukazské korenie „Chmeli-Suneli“, tak som ho musel odskúšať aj v našej kuchyni....

Rýchla ryžová kaša
Vďaka ryžovým vločkám, ktoré absorbovali kokosové mlieko, a výraznej vôni malín je táto kaša skutočne...

Dusené šampiňóny portobello a biele shimeji s nivou
Huby bársakého druhu i počtu, ale hlavne čerstvé a z okolia mojich rodných Košíc vlastnoručne nazbierané, boli a už asi aj navždy ostanú moja vášeň a záľuba!...

Josta lekvár s jablkami
Josta je kríženec čiernej ríbezle a egreša. Je plná vitamínov, určite poteší v zimných mesiacoch....

Jogurtový sorbet
Zohriala som si vodu, pridala cukor, glukózu a varila som to na veľmi miernom ohni....

Cheeseburger v placke
Ak si chcete pripraviť obľúbené jedlo z rýchleho občerstvenia, tak odporúčame vyskúšať výborný cheeseburger v pšeničnej placke....

Vyprážaná husacia pečeň s karfiolom
Chrumkavá pochúťka doplnená lahodným karfiolom, to je vyprážaná husacia pečeň. Je to skutočná delikatesa, ...

Perníčky bez lepku s čokoládovou polevou
Dnes sme si upiekli klasické vianočné perníčky, samozrejme bez lepku. Postačí vám na ne naše chladené medové bezgluténové cesto....

Kváskové palacinky
Nápad, ako využiť nadbytočný kvások som našla na FB v jednej kváskovacej skupine.

Knedľový „tatarák“
Nemám rád hovädzie mäso, tak som si spravil takýto. Je to v podstate recept čo...

Hovädzie na klinčekoch
Mäso prešúpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme z každej strany prudko opečieme na rozpalenom oleji. Pridáme nakrájanu cibuľu,...

Tacos s rybou - tacos de pescado
Môžeš trošku aj poflexiť a na příští párty hosťom naložíš tacos :)

Bravčová krkovička špikovaná pomarančovou kôrou a sušenými slivkami
Tuk na povrchu mäsa narežeme do mriežky na malé kocky až po samotné mäso. Slivky a...