Palacinky s tvarohovo-malinovou zmrzlinou
mesačník Varecha, 29. mája 2023
Foto: Shutterstock
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Zmrzlina: | |
250 g |
|
200 ml (40 %) |
|
3 PL |
|
200 g |
|
Palacinky: | |
2 ks |
|
250 g |
|
120 g |
|
1 ČL |
|
2 ČL |
|
štipka |
|
Na pečenie palaciniek: | |
|
|
Na podávanie: | |
100 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Na zmrzlinu vložíme do misy tvaroh a vyšľaháme ho spolu s cukrom. Pridáme maliny, vidličkou ich roztlačíme a prešľaháme.
- 2
Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha a opatrne vmiešame do tvarohovo-malinovej hmoty. Preložíme do plastovej škatuľky na mrazenie a vložíme do mrazničky aspoň na 4 hodiny. Pol hodiny pred podávaním necháme zmrzlinu povoliť v chladničke.
- 3
Na palacinky dohladka vyšľaháme vajcia, cmar, múku, vanilkovú esenciu, soľ, olej. Cesto necháme 20 minút odpočívať. Na menšej panvičke rozohrejeme trocha oleja a nalejeme tenkú vrstvu cesta. Na miernom ohni opekáme asi 2 – 3 minúty, potom prevrátime na druhú stranu a opekáme ešte minútu. Pokračujeme, kým neminieme všetko cesto.
- 4
Palacinky podávame s kopčekom zmrzliny, môžeme pridať šľahačku a ozdobíme malinami a roztopenou čokoládou.
Tiež palacinky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu