Palacinky s tvarohovo-malinovou zmrzlinou

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 29. mája 2023
Palacinky s tvarohovo-malinovou zmrzlinou
Foto: Shutterstock
6
porcií
30 (+ mrazenie) minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Zmrzlina:
250 g
200 ml (40 %)
3 PL
200 g
Palacinky:
2 ks
250 g
120 g
1 ČL
2 ČL
 štipka
Na pečenie palaciniek:
Na podávanie:
100 g




Postup

  1. 1

    Na zmrzlinu vložíme do misy tvaroh a vyšľaháme ho spolu s cukrom. Pridáme maliny, vidličkou ich roztlačíme a prešľaháme.

  2. 2

    Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha a opatrne vmiešame do tvarohovo-malinovej hmoty. Preložíme do plastovej škatuľky na mrazenie a vložíme do mrazničky aspoň na 4 hodiny. Pol hodiny pred podávaním necháme zmrzlinu povoliť v chladničke.

  3. 3

    Na palacinky dohladka vyšľaháme vajcia, cmar, múku, vanilkovú esenciu, soľ, olej. Cesto necháme 20 minút odpočívať. Na menšej panvičke rozohrejeme trocha oleja a nalejeme tenkú vrstvu cesta. Na miernom ohni opekáme asi 2 – 3 minúty, potom prevrátime na druhú stranu a opekáme ešte minútu. Pokračujeme, kým neminieme všetko cesto.

  4. 4

    Palacinky podávame s kopčekom zmrzliny, môžeme pridať šľahačku a ozdobíme malinami a roztopenou čokoládou.

Diskusia k receptu