Poľníčková roláda s kivi

Michal Prokop
šéfcukrár a majiteľ kaviarne Suncafé v Bratislave–Petržalke, 18. apríla 2021
Poľníčková roláda s kivi
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10-12 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
320 g
100 g
3 g
1 g
2 ks
250 ml
200 g
100 g
Krém:
100 g (35 %)
250 g
10 g
35 g
100 g
4 g
150 g nakrájané




Postup

  1. 1

    Poľníček rozmixujeme s olejom. Vajcia s kefírom a cukrom vymiešame, pridáme múku zmiešanú so sódou bikarbónou a soľou a nakoniec zamiešame poľníčkový olej. Zmes vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 °C na 10–12 minút, resp. kým nebude cesto upečené, ale pozor – nie vysušené. Upečené cesto preložíme na utierku, odstránime papier a zrolujeme. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Krém: Smotanu vyšľaháme a postupne do nej vmiešame ostatné suroviny.

  3. 3

    Vychladnuté cesto rozvinieme, naplníme krémom a znovu zrolujeme, zabalíme do alobalu a necháme odstáť asi hodinu.

Diskusia k receptu

haji
Zajímavý recept, suroviny, krásné foto! Velikost plechu by byla milá.
1x motyka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia