Poľníčková roláda s kivi
Michal Prokop
šéfcukrár a majiteľ kaviarne Suncafé v Bratislave–Petržalke, 18. apríla 2021
šéfcukrár a majiteľ kaviarne Suncafé v Bratislave–Petržalke, 18. apríla 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10-12 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
320 g |
|
100 g |
|
3 g |
|
1 g |
|
2 ks |
|
250 ml |
|
200 g |
|
100 g |
|
Krém: | |
100 g (35 %) |
|
250 g |
|
10 g |
|
35 g |
|
100 g |
|
4 g |
|
150 g nakrájané |
|
Postup
-
1
Poľníček rozmixujeme s olejom. Vajcia s kefírom a cukrom vymiešame, pridáme múku zmiešanú so sódou bikarbónou a soľou a nakoniec zamiešame poľníčkový olej. Zmes vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 °C na 10–12 minút, resp. kým nebude cesto upečené, ale pozor – nie vysušené. Upečené cesto preložíme na utierku, odstránime papier a zrolujeme. Necháme vychladnúť.
- 2
Krém: Smotanu vyšľaháme a postupne do nej vmiešame ostatné suroviny.
- 3
Vychladnuté cesto rozvinieme, naplníme krémom a znovu zrolujeme, zabalíme do alobalu a necháme odstáť asi hodinu.
Tiež roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu