Vegetariánsky stamppot

tinniadarko - bez fotkytinniadarko, 3. januára 2023

Moje výlety do Severného Brabanstka v Holandsku ma inšpirovali nielen svojou krásou, ale aj tunajšou kuchyňou. Ako malý suvenír prinášam do svojej domoviny Zobraziť celý popisMoje výlety do Severného Brabanstka v Holandsku ma inšpirovali nielen svojou krásou, ale aj tunajšou kuchyňou. Ako malý suvenír prinášam do svojej domoviny tento ľahký a chutný recept vhodný aj pre ne-vegetariánov! Prajem dobrú chuť alebo aj : „Eet smakelijk!“

3
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

500 g
250 g
1 ks
podľa potreby a chuti (čerstvý)
1 šálka
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Umyjeme zemiaky, mrkvu a špenátové listy. Zemiaky a mrkvu nadrobno pokrájame a varíme vo vode, kým nezmäknú. Do hrnca pridáme soľ a bobkový list. Keď sú zemiaky a mrkva mäkké, pridáme špenátové listy, ktoré krátko povaríme.

  2. 2

    Prebytočnú vodu zlejeme z hrnca, vyberieme bobkový list a pridáme maslo, mlieko a korenie. Spolu všetko popučíme a premiešame.

  3. 3

    Servírujeme s tempehom alebo inou prílohou podľa chuti. Navrch zeleniny pridáme nadrobno pokrájaný pór.

Diskusia k receptu

kukulienka71
Super, vďaka za niečo nové zasa. Určite zaradím do jedálnička. A čo sa týka tej oblasti, práve pozerám na N....xe krimiseriál presne z brabantskej oblasti, fakt lákavé miesto.
janger
No teda, ja pozeram, ze tu niekto pridal stamppot :-)! Pekny recept.
Stamppot, kombinacia popucenych zemiakov so zeleninou, stare jedlo Holandanov, taka klasika. Nielen v Noord Brabant, ale v celom Holandsku. Tato tvoja verzia s tempeh, tak to je taka modernejsia verzia.
Ja tu mam s mrkvou tiez nieco podobne, taky klasicky hutspot (je to vlastne tiez druh stamppotu). Ak chces, pozri:
 varecha.pravda.sk/recepty/holandsky-hutspot-mrkva-zemiaky...


Pozdravujem.
mijaita
@janger (6.1.2023 23:10)

Vzdyt ja to jím kazdou chvíli a jak ráda! Rozmačkané brambory s varenou mrkví, pridavam si máslo, někdy kápnu mlíko. Se špenátem uz jsem to taky jedla, i s celerem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia