Foto: tinniadarko
Moje výlety do Severného Brabanstka v Holandsku ma inšpirovali nielen svojou krásou, ale aj tunajšou kuchyňou. Ako malý suvenír prinášam do svojej domoviny Zobraziť celý popisMoje výlety do Severného Brabanstka v Holandsku ma inšpirovali nielen svojou krásou, ale aj tunajšou kuchyňou. Ako malý suvenír prinášam do svojej domoviny tento ľahký a chutný recept vhodný aj pre ne-vegetariánov! Prajem dobrú chuť alebo aj : „Eet smakelijk!“
porcie
príprava
Postup
-
1
Umyjeme zemiaky, mrkvu a špenátové listy. Zemiaky a mrkvu nadrobno pokrájame a varíme vo vode, kým nezmäknú. Do hrnca pridáme soľ a bobkový list. Keď sú zemiaky a mrkva mäkké, pridáme špenátové listy, ktoré krátko povaríme.
- 2
Prebytočnú vodu zlejeme z hrnca, vyberieme bobkový list a pridáme maslo, mlieko a korenie. Spolu všetko popučíme a premiešame.
- 3
Servírujeme s tempehom alebo inou prílohou podľa chuti. Navrch zeleniny pridáme nadrobno pokrájaný pór.
Tiež zemiaky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Stamppot, kombinacia popucenych zemiakov so zeleninou, stare jedlo Holandanov, taka klasika. Nielen v Noord Brabant, ale v celom Holandsku. Tato tvoja verzia s tempeh, tak to je taka modernejsia verzia.
Ja tu mam s mrkvou tiez nieco podobne, taky klasicky hutspot (je to vlastne tiez druh stamppotu). Ak chces, pozri:
varecha.pravda.sk/recepty/holandsky-hutspot-mrkva-zemiaky...
Pozdravujem.
Vzdyt ja to jím kazdou chvíli a jak ráda! Rozmačkané brambory s varenou mrkví, pridavam si máslo, někdy kápnu mlíko. Se špenátem uz jsem to taky jedla, i s celerem.