Jablkové koláče
Jablkové koláče

Koláčiky s jablkovou plnkou

receptyodniny - fotkareceptyodniny, 29. decembra 2017

Tieto koláče robím na Silvester. Mám ich rada, lebo v nich nájdem všetko čo mi chutí. Koláče pečiem a budem stále na sviatky. Keď Zobraziť celý popisTieto koláče robím na Silvester. Mám ich rada, lebo v nich nájdem všetko čo mi chutí. Koláče pečiem a budem stále na sviatky. Keď bude všetko hotové už iba... MŇAM A MŇAM!

15-20 minút
na 180  °C

Suroviny

1 bal
2 PL mletý
1 ks
1 ČL
 na posypanie cesta




Postup

  1. 1

    Pripravíme si cesto. Jemne múkou posypeme podložku. Cesto položíme, posypeme múkou a povaľkáme.

  2. 2

    Pripravíme si formičky na perníky. Do cesta povykrajujeme rôzne tvary. Keď je ešte zima, tak napríklad snehuliakov, zvončeky atď...

  3. 3

    Pripravíme si mletý mak, očistené jablko a med. Do misky si nastrúhame jablko. Prisypeme mak a zmiešame. Môžeme na osladenie pridať trošičku medu alebo cukor. Všetko potom pomiešame.

  4. 4

    Na povykrajované cesto dáme dve alebo jednu lyžicu plnky a prikryjeme rovnako vykrojeným cestom. Tak to pripravíme všetky koláčiky. Koláčiky uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v rúre na 180 °C 15-20 min. Keď chceme, môžeme koláčiky posypať cukrom. Potom už iba ochutnáme výsledok.

Diskusia k receptu

receptyodniny
Ešte foto pridám nebojte sa, ale nemám čas fotiť... iba včera som dopiekla a to večer a dnes k nám prišli známi... Nemám čas fotiť ... A všetkým moje koláčiky chutili a neostal ani jeden... zajtra sa pustím do pečenia a foto bude hneď! A vrchné cesto sa oddelí, áno.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia