Kváskové palacinky
Nápad, ako využiť nadbytočný kvások som našla na FB v jednej kváskovacej skupine.
Suroviny
Kvások: | |
3 PL |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
1 KL |
|
Cesto: | |
|
|
4 dl |
|
2 ks |
|
1 bal. |
|
300 g |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Z uvedených prísad pripravím sladký kvások a počkám kým zväčší objem.
- 2
Sladký kvások preložím do misy a pridám ostatné ingrediencie. Dobre vymiešam a cesto nechám postáť 60 minút. Palacinky môžem piecť.
- 3
Moje tipy: S navýšením množstva prísad môžete spraviť aj lievance. Ak vymeníte múku za špaldovú, slepačie vajíčka za prepeličie, palacinky či lievance budú vhodné aj pri HIT (histamínovej intolerancii).
Tiež palacinky:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu