Kváskové palacinky
Kváskové palacinky

Kváskové palacinky

editamarkos - fotkaeditamarkos, 4. júna 2022

Nápad, ako využiť nadbytočný kvások som našla na FB v jednej kváskovacej skupine.

Suroviny

Kvások:
3 PL
2 PL
2 PL
1 KL
Cesto:
4 dl
2 ks
1 bal.
300 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z uvedených prísad pripravím sladký kvások a počkám kým zväčší objem.

  2. 2

    Sladký kvások preložím do misy a pridám ostatné ingrediencie. Dobre vymiešam a cesto nechám postáť 60 minút. Palacinky môžem piecť.

  3. 3

    Moje tipy: S navýšením množstva prísad môžete spraviť aj lievance. Ak vymeníte múku za špaldovú, slepačie vajíčka za prepeličie, palacinky či lievance budú vhodné aj pri HIT (histamínovej intolerancii).

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Palacinky, Oprážané

Diskusia k receptu

dormella
Asi by bylo prihodnejsi v bode 1. napsat, jak pripravit rozkvas, ne kvasek. A pak, lievito madre je docela tuha hmota, na lzice se tezko odmeruje, takze radeji v gramech.