
Zemiakové pirohy plnené kohútim mäsom
Kohúta uvaríme v slanej vode, vykostíme a zomelieme. Pridáme trochu smotany, soľ, korenie...

Špaldový celozrný chlebík
Recept je veľmi jednoduchý a zdravý. Pečiem a varím len so špaldovou múkou, ktorá je...

Chutná panvička
Kto ste fanúšikom zdravej stravy a radi varíte z kuracieho mäska, tu je jedna z variácií...

Celerové plátky na másle s čočkou
Namočit čočku, nejlépe přes noc. Vařit ale nerozvařit. Drobnozrnnou vařím cca 45 min

Sójové mäso v syrovom cestíčku
Je to rýchly a jednoduchý recept na prípravu. Väčšinou používam sójové rezance. Má ho dokonca ...

Zaľúbená Panna Cotta
Kombinácia chutí Panna Cotty a jahodového pudingu roztopí aj chladné a ľadové srdce.

Lacné keksy z bryndze
V preosiatej múke rozmiešame soľ, pridáme maslo, bryndzu, vajce, smotanu alebo mlieko a zamiešame.

Torta s čokoládovým likérom
Zložitá... ale za tú námahu to stojí. Raz sme ju mojej babke piekli na narodeniny...

Paprikové jadrovníky ako úplatok
..... potrebujete si to u svojej krajšej polovičky "vyžehliť"? Prehnali ste to s kamarátmi...

Žravá buchta
Veľmi rýchly a jednoduchý koláčik. Neviem prečo má v názve slovo buchta, pod takým názvom...

Hovädzie s višňami
s podtitulkom " z rádia", veľmi starý recept, už dávno som ho nerobila, nie...

Kuracie prsia Cornflakes
Umyté kuracie prsia vyklepeme osolíme, vložíme do vajíčka a potom do cornflakesov. Na rozpálenom oleji...

Jagále koláče
Jagále koláče znamenajú v rómčine surové koláče :)... Naučila ma ich teta ked som bola decko,...

Lesná torta
Výborná tortička s kakaovým korpusom, smotanovým krémom a želatínou. Namiesto jahôd môžte použiť aj iné...

Svieža letná pochúťka
Svieža tortula a táto dokonca moja prvotina a veru chutila. Avšak ten kto nemá rád škoricu...

Gazdovské cestoviny
Cestoviny uvaríme a scedíme. Na oleji speníme cibuľu a pridáme kyslú kapustu. Okoreníme a podusíme,...

Plnená tortilla s jogurtovým dipom
Na rozohriatu panvicu vylejeme vajcia a osolíme ich.

Základná smotanová marináda na rôzne druhy mäsa
Je to kyslá marináda, hodí sa na údené aj neúdené mäsa, kyslé ryby atď....

Zemiakovo-tekvicový prívarok s opečenými šampiňónmi
Nie som si stopercentne istá, ktorý druh tekvice som použila. V angličtine to je marrow 'tiger cross' ...

Špenátová fašírka
Udusený špenát premiešame s nakrájanými žemľami sparenými horúcim mliekom, osolíme a okoreníme. Pridáme žĺtky, ...

Kapustňáky 2-celiatické
Tento recept som skúšala vylepšovať aby sa ľahsie spracovávalo cesto. Urobila som mix z múky a...

Fazuľové struky s kôprom
Neviem , aká bude odozva na túto fazuľku, ale v lete si veľmi rada pripravim a potom...

Pomarančový a grepový puding
Chytila ma chuť na pomaranč. Spomenula som si na seriál o Kataríne Veľkej, ako...

Pomarančové kolieska
Z múky, cukru, soli, pomarančovej kôry, žĺtkov a masla vypracujeme hladké cesto, ...

Profiterolky
Profiterolky sú klasický francúzsky cukrársky výrobok, u nás známy ako veterník.

Toskánsky kel v marináde
Konečne som dostala semienka toskánskeho kelu, výborne sa mu tu darí, a na nete som...

Čokoládová baba
Toto je jeden zo stoviek receptov z kuchárskej knihy SLOVENSKÁ KUCHÁRKA od Eleny Krčméry-Smatkovej. Rok vydania...