Cuketa s ananásom

hanina - bez fotkyhanina, 11. decembra 2011

Som PN, foťák pokazený, nemôžem nič robiť a tak ma napadlo, že snáď má ešte niekto v mrazničke cukyňu/ cuketu/. Tento recept mám približme 15 rokov od priateľky. Ja som len trošku upravila postup. Netuším odkiaľ ho má ona, ale nám veľmi chutí.

Suroviny

750 g
1 ks
100 g
3 krúžky
1 ks
1 čl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Slaninu nakrájame na tenké prúžky, cibuľu na prstienky a spolu opražíme do zlatista.

  2. 2

    Cukyňu očistíme a pokrájame na kocky, alebo postrúhame ako tekvicu.

  3. 3

    Ananás scedíme a pokrájame na malé kúsky. Podľa chuti, ho môžete dať aj viac. Cukyňu pridáme ku slaninke, podusíme, pridáme koreniny/ bazalku a MČK/ a ananás. Podľa pôvodného receptu by sa mala zapekať, stačí ju ale podusiť asi 15 minút. Podávame s chlebom, zemiakovou kašou alebo aj s ryžou.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: