Toto jedlo povazujem za minutku ktora nepotrebuje vela surovin a velmi chuti mojej rodine.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
kuracie prsia pokrajame na rezne,ktore jemne naklepeme.Z oboch stran ich ochutime argentinskym korenym a nechame odstat cca 15min.na tanieri.
- 2
medzi tym si očistime mrkvu ktoru nastruhame na hrubom struhadle.po odstati a nasiaknuti reznou korenim si rozpalime olej(ja pouzivam olivovi ) na ktorom prudko opecieme rezne z oboch stran.Rezne neopekame viac ako 1min.opekame len tolko aby sa nam rezne zatiahli a dnu ostali take surove.Opečene rezne odložime na tepli tanier .
- 3
Na panvici zhlbšim dnom si rozpustime maslo.Pozor maslo nesmie po okrajoch obharať. Pridame na jemno nakrajanu cibulu,ktoru orestujame.Dalej nastruhanu mrkvu, trochu soli (zo solou opatrne) a grilovacie korenie na zeleninu.Premiesame pridame rezne,ktore podleje vyvarom a dusime kym sa štava neodpari.šťavu už nezahusťujeme. Rezne podavame z ryžou alebo varenimi zemiakmi. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Je to podobne ako vegeta len to obsahuje viac korenin.napr.susene avokádo apod.(viac exotické ovocia).je ho dostať aj u nás.