Farebné kuracie prsia

mayki - bez fotkymayki, 7. marca 2014

Toto jedlo povazujem za minutku ktora nepotrebuje vela surovin a velmi chuti mojej rodine.

4
porcie
15 minút
príprava
25-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
väčšie 2 ks
250 ml
1/2 ks
 na opekanie




Postup

  1. 1

    kuracie prsia pokrajame na rezne,ktore jemne naklepeme.Z oboch stran ich ochutime argentinskym korenym a nechame odstat cca 15min.na tanieri.

  2. 2

    medzi tym si očistime mrkvu ktoru nastruhame na hrubom struhadle.po odstati a nasiaknuti reznou korenim si rozpalime olej(ja pouzivam olivovi ) na ktorom prudko opecieme rezne z oboch stran.Rezne neopekame viac ako 1min.opekame len tolko aby sa nam rezne zatiahli a dnu ostali take surove.Opečene rezne odložime na tepli tanier .

  3. 3

    Na panvici zhlbšim dnom si rozpustime maslo.Pozor maslo nesmie po okrajoch obharať. Pridame na jemno nakrajanu cibulu,ktoru orestujame.Dalej nastruhanu mrkvu, trochu soli (zo solou opatrne) a grilovacie korenie na zeleninu.Premiesame pridame rezne,ktore podleje vyvarom a dusime kym sa štava neodpari.šťavu už nezahusťujeme. Rezne podavame z ryžou alebo varenimi zemiakmi. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

martinis
Aké je to argentínske korenie ? Nikdy som sa s tým nestretol ...
concord
Ani ja neviem. Ja som sa stretol akurát tak s argentínskym futbalom a argentínskym mäsom na steaky. Nuž nechajme sa prekvapiť, chalan nás asi dá do obrazu.
evanaaa
Číta ...po nasiaknutí reznou korením....som myslela, že má byť - reznou stranou, ale potom som si to prečítala znovu a zistila,že je to - ....rezňov korením. Inak, nemusí to byť zlé, ja robievam rezne na zelenine, podobne. No, a to argentínske korenie sa dá nahradiť aj iným.
mayki
@martinis (7.3.2014 16:00)

Je to podobne ako vegeta len to obsahuje viac korenin.napr.susene avokádo apod.(viac exotické ovocia).je ho dostať aj u nás.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia