Je rýchla, nikdy sa nezrazí a hlavne je ľahšie stráviteľná!
10 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do mixéra dáme miešať vajce uvarené na tvrdo s mliekom. Keď nám vznikne hladká tekutina pridávam za stáleho miešania tenkým prúžkom olej do chvíle, kým nám nevznikne majonéza potrebnej konzistencie. Posolíme a následne môžeme dochutiť pokrájanou cibuľou, octom, uhorkami, cukrom na tatársku omáčku. Z uvedeného množstva nám vznikne asi 350 ml majonézy.
Souhlas. Blahé paměti jsem dělala jen z mléka, vlezlo do toho šílené množství oleje a chuť bídná.
Tiež mám v blahej pamäti ako som pred rokmi chcela urobiť zdravší vianočný šalát a majonézu som zmiešala 1:1 s kyslou smotanou. Hrozným spôsobom som nasr.la celú rodinu a hlavne synov, ktorí mi to do dnes deň ešte nezabudli 😂, každým rokom sa dopredu uisťujú, že podobné experimenty už nemám v pláne 😊