Domáca nadstavovaná majonéza

soncya - fotkasoncya, 15. februára 2012

Je rýchla, nikdy sa nezrazí a hlavne je ľahšie stráviteľná!

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks varené na tvrdo
0,1 l studené
1 ks




Postup

  1. 1

    Do mixéra dáme miešať vajce uvarené na tvrdo s mliekom. Keď nám vznikne hladká tekutina pridávam za stáleho miešania tenkým prúžkom olej do chvíle, kým nám nevznikne majonéza potrebnej konzistencie. Posolíme a následne môžeme dochutiť pokrájanou cibuľou, octom, uhorkami, cukrom na tatársku omáčku. Z uvedeného množstva nám vznikne asi 350 ml majonézy.

Diskusia k receptu

lacosk
Ja robím podobne, akurát že vajce najskôr uvarím natvrdo. Aspoň nehrozí ani v lete nejaká pliaga. A chuť taká istá ako zo surových vajec.
soncya
@astheart , myslím že preto, lebo mlieko nahrádza veľkú časť oleja. ale ak to tak nie je opravte ma! :o))
irenaw
dobré, skúsim, takto som ešte nerobila




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia