Kokosovo–čokoládové kocky

Helena Kohútová
šéfcukrárka hotela Elizabeth v Trenčíne, 18. februára 2016
Kokosovo–čokoládové kocky
Foto: Robert Hüttner
12
porcií
60 minút
príprava
35-40 minút
na 185 °C

Suroviny

Čokoládový korpus:
125 g (alebo kokosový olej)
pol šálky
štvrť šálky
štvrť šálky
Kokosový korpus:
3 ks
tri štvrte šálky
pol šálky
150 g
pol šálky na posypanie




Postup

  1. 1

    Čokoládový korpus: Roztopíme maslo a primiešame doň cukor, necháme vychladiť, primiešame vajíčko a na záver múku s kakaom. Cesto rozotrieme na menší plech 20x30 cm vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre pri 185 °C 10–15 minút. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Kokosový korpus: Z vajíčka a cukru vyšľaháme penu a zľahka primiešame múku s kokosom. Kokosovú hmotu zľahka rozotrieme na čokoládový korpus alebo rukami rozmrvíme.

  3. 3

    Posypeme zvyšným kokosom a pečieme ešte asi 25 minút, aby vznikla na povrchu zapečená kokosová škrupina.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia