Prasiatka

zdenkab - bez fotkyzdenkab, 8. novembra 2010

Tento nápad priniesol manžel zo služobnej cesty, kde na recepcii v teplom bufete podávali párky v netradičnej podobe. Keďže mu chutilo, vyskúšali sme doma. Zobraziť celý popisTento nápad priniesol manžel zo služobnej cesty, kde na recepcii v teplom bufete podávali párky v netradičnej podobe. Keďže mu chutilo, vyskúšali sme doma. V súčasnej dobe to občas pripravujeme pre našich priateľov na rôznych posedeniach, keď okolo polnoci udrú hlady. Pri použití fritézy je to hotové veľmi rýchlo.

5
porcií
10 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg  (aj iné,v prírodnom črievku)




Postup

  1. 1

    Párky nakrájame na cca 3 cm kúsky, ktoré na krajoch nakrojíme do kríža.

  2. 2

    Vyprážame v horúcom oleji, lepšie je použiť fritézu. Keď sa konce prasiatok vykrútia, prasiatka vyberieme a podávame. Ako prílohu odporúčam horčicu- obyčajnú, dijonskú, pikantný kečup, prípadne cigánsku omáčku, fantázii sa medze nekladú. Zajedáme čerstvým chlebíkom.

Diskusia k receptu

tinca
@zdenkab super, ale vyskúšaj ich aj v lístkovom ceste a konce prasiatok nechaj trčať. Je to pekné aj pre hostí a rýchle.
hubarka35
No baby super nápad,už aj letim kupit listkove cesto(nechce sa mi robit doma,a na veceru budu prasiatka,aj tak nevedela čo na večeru....vdaka
jeka
mi to robievame so špekačkami
enge149
poznám je to rýchle jedlo,hlavne v lete vonku,škoda,že tam nie je aj foto..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia