Zatočené pagáče fotorecept

damisa - fotkadamisa, 23. marca 2013
Zatočené pagáče (fotorecept)
Foto: damisa

pagáčiky trochu inak

6
porcií
70 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

20 g
200 ml
70 ml
1 ks
1 ČL
2 ČL
300 g
200 g
1 ks (na potretie)
štipka
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Urobíme si kvások a do pekárničky dáme najprv tekuté potom sypké suroviny a vymiesime cesto /môžeme aj ručne alebo mixérom/. Nenecháme cesto kysnúť a hneď ho vyberieme na pomúčenú dosku

    Zatočené pagáče (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    rozvaľkáme ho a natrieme časťou pomletých oškvarkov,

    Zatočené pagáče (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    preložíme, zakryjeme utierkou a necháme 20 minút kysnúť, znovu rozvaľkáme natrieme oškvarkami, preložíme necháme 20 minút kysnúť a opakujeme ešte raz na 20 minút preloženie s oškvarkami

    Zatočené pagáče (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vykysnuté cesto rukami upravíme na valec

    Zatočené pagáče (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a narežeme ho na cca 1,5-2 cm

    Zatočené pagáče (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Z každého kusa urobíme šulec a zatočíme ho

    Zatočené pagáče (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ukladáme na plech s papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme soľou a kmínom a ešte necháme na plechu 10 minút kysnúť

    Zatočené pagáče (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 st. 30 - 35 minút

    Zatočené pagáče (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: