Čokoládové rezy fotorecept

mesiar50 - fotkamesiar50, 18. októbra 2015
Čokoládové rezy (fotorecept)
Foto: mesiar50

Inšpiroval som sa krémom na tiramisu, len som k nemu ešte pridal čokoládu.Naozaj jednoduchá záležitosť, ktorú zvládne hocikto.

Suroviny

Suroviny na piškótové cesto:
6 ks
6 ks
180 g
6 g
180 g (polohrubá)
Suroviny na čokoladový krém:
1000 g
8 ks
240 g
 (podľa chuti)
200 g
100 g
100 g (na ozdobu)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ahoj.Začneme najprv s prípravou piškótového cesta.Najprv si prosím prešľahaj trochu bielky.Ďalej k nim postupne pridávaj cukor a šľahaj zmes do hustej peny.Keď budeš mať na konci metličke takú,akože čiapočku tak je pena ok.

    Čokoládové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    K bielkovej pene pridaj vidličkou rozmiešané žĺtky.Na pomalom stupni zmes krátko premiešaj.Šľahač môžeš dať bokom, už ho nebudeš potrebovať.Do premiešanej penovej zmesy preosej múku aj s práškom do pečiva.Zmes cesta nemiešaj, ale skôr ho otáčaj varechou od spodu k vrchu, aby si penu moc nerozbil.

    Čokoládové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na spodok tortovej formy daj papier na pečenie a cesto tam varechou pretiahni.

    Čokoládové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto som piekol 50 minút pri teplote 160 C.Upečené cesto som prekrojil na tri časti.Ďalej si ho nakrájaj na ľubovolné pásy,ale tak aby ti pasovali na plech k pečeniu.

    Čokoládové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ďalej poukladaj cesto na plech vodorovne.Na spodný rad cesta nanes približne polovicu krému.

    Čokoládové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na krém potom poukladaj druhý rad nakrájaného cesta.No musíš ho teraz už ukladať zvysle.Cesto ďalej zakry zostávajúcim krémom. Koláč vlož do chladničky minimálne na 12 hodín.Najlepšie je spraviť si koláč večer a cez noc sa ti potom pekne schladí.

    Čokoládové rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A teraz ti (vám) ukážem, že ako som robil čokoládovú penu. Vajcia si aj s cukrom trochu premiešaš. Ďalej si dáš nádobu na tepelný zdroj a miešaš bez prestania až dotiaľ,pokiaľ sa ti zo zmesy vajec nezačne odparovať voda.V tomto čase by mala mať zmes približne 65-70 C.Neodporúča sa takéto dielo ,, hnať"nad 80 C z dôvodu takého, aby sme nebodaj nedostali sladkú praženicu.

    Čokoládové rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vaječné dielo som stiahol z tepelného zdroja pri 74 C a následne som ho zopár minút šľahal v penu.Hotová pena bola redšej konzistencie.

    Čokoládové rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na mascarpone ktoré si mal vybraté z chladničky aspoň hodinu pred použitím,pridaj vanílkovú esenciu a štvrtinu vaječnej peny.Dôkladne premiešaj a potom ďalej pridaj aj ostatnú časť peny.

    Čokoládové rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Čokoládu ktorú máš rozpustenú v parnom kúpeli potom na viackrát primiešaj k vaječnej pene.

    Čokoládové rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Koláč si potom môžeš podľa svojich predstáv aj trochu vyzdobiť. Želám každému peknú nedeľu.

    Čokoládové rezy (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
"Super fasa very good očeň charašo" Mäsiar @mesiar50 Laci kamarát spod veterných mlynov.Krásne si napiekol. Od Izky vyžobrem 1/2 tepši Tvojich čokorezov a uvarím nám k Tomu "konder" Sumatra kávy!
no teda Laci, super nápad, určite využijem, že domácu piškotu si takto pokrájam a naplním, chuť si viem predstaviť, vidieť aj na foto nadýchanosť
@havino
Tánička,taká hračka pre veľkých.Samozrejme, že keď sa niekomu nechce vypekať, tak si tento dezert môže pripraviť aj z detských piškót, alebo bebe keksov a pod.
Som rád, že sa ti rezy páčia a chuťovo sú naozaj dobré.Srdečná vďaka.

@jarunka
Jednoduchá záležitosť, zvládneš to jedna radosť a vnuci sa určite potešia takejto maškrte.Ďakujem ti veľmi pekne.



Pridaj komentár k receptu: