
Jablkovo-mätové cestoviny
Jablká nemusia byť iba na koláče a žemľovky. Môžu sa použiť aj v kombinácii s cestovinami....

Tvarohové kroketky
V šupke uvarené zemiaky očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Prelisovaný tvaroh vymiešame s cukrom a...

Šalát zo špaldových krúp s vajíčkom a grilovaným syrom
Špaldové krúpy sú lepšie stráviteľné ako jačmenné a obsahujú zložité sacharidy, ktoré sa postupne uvoľňujú a dlho dodávajú energiu....

Bramborové palačinky
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je a prolisujeme. Přidáme žloutky, cukr, sůl a...

Talianske biscotti
Biscotti patria v Taliansku k Vianociam a jedia sa na raňajky s espressom, kapučínom alebo s...

Desiatové muffiny bez lepku s makom a malinami
Poďme si dnes upiecť bezlepkové muffiny. Jednoduché sladké koláče do ruky, ktoré majú toľko možností obmien, že sa nám len tak ľahko nezunujú....

Bezlepkové muffiny s orechami a malinami
Na raňajky, na desiatu, do ruksaku na výlet, na olovrant – presne na toto všetko sa zíde recept na tieto chutné bezlepkové mafinky s malinami a orechami....

Bezlepková MAXI brioška plnená džemom
Pripravte si nadýchanú, jemnú a voňavú briošku, ktorá poteší každého – a to úplne bez lepku!...

Lieskovcové keksíky
Múku preosejeme, pridáme k nej zomleté opražené lieskovce, cukor, soľ a zmäknuté maslo...

Marmitako z tuniaka
Recept pochádza z krajiny Baskov. Je viacej spôsobov prípravy, ja vám ponúkam ten náš, ...

Jablkovo-marhuľové pyré
Jednoduchý recept na prípravu jablkového pyré s marhuľami. Bez zdĺhavého varenia, sterilizácie a pridaného cukru, iba zrelé a sladké ovocie s príchuťou vanilky alebo škorice....

Zelerový krém s restovanou červenou repou
Polievka, ktorú predstavil priamo pred kamerami šéfkuchár Ján Duda v slovenskom filme Dokonalosť sama.

Kačica so sušeným ovocím
Pečená kačica je delikatesa. Dá sa pripravovať na veľa spôsobov. Jedným z nich je aj pečenie na sušenom ovocí....

Čerešňový nákyp
Čerešne sú jedným z prvých druhov ovocia u nás. Sú vhodné nielen na koláče, ale...

Krémová zelerová polievka s toustovými hriankami
Príjemnou chuťou prekvapila zelerová polievka aj tých, čo neľubia zeler.

Návod ako predvariť hroznové listy na sarmu
Hroznové listy sa často plnia rôznymi plnkami. V tomto videu by som sa s vami rada podelila, ako si ich veľmi jednoducho nazbierate aj vy doma a ako ich treba predvariť....

Pomaly pečená kačka na jablkách
Na tie najúžasnejšie zážitky sa oplatí počkať. Dokazuje to aj táto pomaly pečená kačka na jablkách, ktorá je šťavnatá, mäkká, neodolateľná....

Hovädzie obaľované v syre
Uvarené stuhnuté mäso nakrájame na plátky asi pol centimetra hrubé, namočíme ich v rozšľahanom vajci, ...

Dvojfarebná makovo-orechová bábovka
Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľaháme so 60 g cukru. Pridáme olej a mlieko.

Teplý šalát z pohánky s glazovanou zeleninou
Pohánku uvaríme podľa návodu na obale vo vriacej osolenej vode. Potom scedíme a necháme odkvapkať...

Čerešňový gél do dezertov
Tento gél je veľmi všestranný, môžete ho použiť napríklad do tortových plniek, do koláčov alebo...

Zemiakový guláš so zeleninou
Zemiaky sú, ako sa vraví, jedným zo základov slovenskej kuchyne....

Čokoládový nákyp
V kastróliku na miernom ohni rozohrejeme maslo a čokoládu. Potom pridáme polohrubú múku, zalejeme mliekom...

Jahody s parížskou šľahačkou
Jahody so šľahačkou, to je klasika, no s tou parížskou sa tento jednoduchý dezert povýši...

Kuracie prsia s mrkvou a hráškom
Na troche oleja jemne osmažíme nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Pridáme nakrájané kuracie prsia (poprípade iné...

Banánová žemľovka
Olúpané jablká nakrájame na plátky, banány na kolieska. Ovocie dáme na rozohriatu panvicu s tukom....

Ananásové šišky
Ananásové kolieska nakrájame na 3 diely a dobre vysušíme. Do misky preosejeme múku rozmiešanú s práškom...

Bábovka s lieskovcami
Žĺtky vyšľaháme s kryštálovým cukrom. Pridáme olej, minerálku a múku zmiešanú s práškom do pečiva....

Tvarohová nátierka
Ak robím pomazánky, ako základ uprednostňujem tvaroh. Je výživný a chutný....

Dusený šťaveľ s cesnakovým jogurtom (Efelik)
Zdravé a rýchle jedlo, ktoré zvládne pripraviť naozaj každý! Toto jedlo sa hodí ako príloha, ale kľudne aj samotné, ako letné osviežujúce jedlo s kúskom chleba....