
Chlpaté knedlíky s kyslou kapustou
Už tu podobný recept je, ale tento je trochu iný. Jedná sa o staré české...

Vitamínový nápoj
Autor pôvodného receptu je Kvetoslava Biljnjová. Bratislava, Tento recept som si obľúbila, robim ho často je skutočné...

Mini kebaby s tzatziki
Cibuľu nakrájame na malé kúsky. Zamiešame do mletého mäsa a dochutíme paprikou, korením, ...

Pestré ovocné kakaové rezy s tvarohovým krémom
Zmes slovenského čerstvého ovocia v hrnčekovom kakaovom ceste s lahodným tvarohovým krémom. Aj vám určite bude...

Lazane à la slivkové gule
Leto je žatvou záhrad a lesov. Obdobím prázdnin u prababičky, čo vnúčikom vyvára poklady svojej kuchyne. Sú poctivým a chutným základom,...

Pizza
Chcela by som sem pridať môj obľúbený recept na pizzu. Mám ho od svojej kamarátky a robím...

Hovädzie z hrudníka so sladkou kapustou
Verte – neverte ale jednoduchší rcp na prípravu hovädzinky si naozaj nedokážem predstaviť! Pôvod má určite z...

Seitan steak na bazalkovom fenikli
Rýchle jedlo, ktoré zasýti. Výrazny fenikel s jemnou bazalkou tvoria krásnu harmóniu.

Šalát z koreňovej zeleniny
Koreňová zelenina nemusí byť iba súčasťou polievok. S obľubou ju používam do rôznych šalátov, ktorým dodá úplne iný rozmer....

Pór v paradajkovej omáčke
Toto jedlo som našla v mojich kartičkách s receptami, varievala som ho asi pred 10 rokmi,...

Šunková nátierka
Tavený syr, maslo, tvaroh a majonézu rozmiešame. Šunku jemne nasekáme alebo pomelieme a vmiešame...

Chutný jahňací guláš
Výborný obed alebo večera, ku ktorému stačí už len kúsok chleba....

Bezlepkové zapekané chlebíky panini
Ak máte doma bezlepkový chlebík Novalim a premýšľate, či je ešte stále čerstvý, nebojte sa...

Pečeňová paštéta
V hrnci rozpustíme masť, pridáme pretlačený cesnak, pokrájané pečienky, necháme asi päť minút povrieť,...

Zemiaky v syrovej omáčke
Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, zriedime ju mliekom, osolíme, okoreníme, dobre...

Zapečené papriky plnené ryžou
Najprv si zohrejeme rúru na 180 stupňov Celzia. Potom papriky zbavíme jadier, pozdĺžne ich rozrežeme...

Kuriatka v kôprovej omáčke
Kuriatka varíme10-15min. v slanéj vode, potom ích scedíme a prudko opečieme na rozpálenom tuku. Súčasne si...

Pečená tekvica so šošovicou ako obed do práce
Takto pripravená tekvica so šošovicou chutí výborne aj ohriata, takže je ideálna aj na krabičkovanie....

Zemiakové omelety
Surové zemiaky a zeler nastrúhame na jemnom strúhadle. V miske vyšľaháme vajcia a zmiešame ich s...

Ryža z jenského skla
Viem, že ryžu vie spraviť takmer každý, no nie každému sa ju podarí spraviť naozaj dobrú....

Čokoládový múčnik mnohých tvárí
V různých podobách může být skromný i oslňující, dietní i vydatný, jednoduchý a rychlý stejně...

Šalát z mladého karfiolu
Príprava jarnej šalátovej omáčky: všetky prísady dobre vyšľaháme v šľahači.

Trevisano s orechami a rozmarínovým kuraťom
Trevisano je čakanka z okolia Treviso v Taliansku. Má tmavočervené listy a biele žilky. Chuť je...