Zeleninové placky
Zeleninové placky

Zeleninové placky s bylinkovým dresingom

Dušan a Katarína Kováčovci
majitelia Lokál Bistra v Dudinciach, 15. novembra 2021
Zeleninové placky s bylinkovým dresingom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
45 minút
príprava

Suroviny

1 ks
1/2 ks
1 ks
1/2 ks
1 ks
2-3 strúčiky
1 PL
4 ks
200 g
podľa chuti
Dresing:
200 g
 (tymian, rozmarín, petržlenová vňať)
1 strúčiky
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Surovú zeleninu očistíme a nastrúhame alebo nasekáme. Pridáme vajcia, soľ podľa chuti, pretlačený cesnak, múku a majorán. Dobre premiešame. Ak sa zdá byť zmes príliš riedka, pridáme ešte múku.

  2. 2

    Na rozohriatom oleji upečieme placky, mali by byť na obidvoch stranách jemne hnedé.

  3. 3

    Pripravíme dresing: Kyslú smotanu zmiešame s nasekanými bylinkami a pretlačeným strúčikom cesnaku a osolíme. Dresing podávame k plackám.

Diskusia k receptu