Zeleninové placky s bylinkovým dresingom
Dušan a Katarína Kováčovci
majitelia Lokál Bistra v Dudinciach, 15. novembra 2021
majitelia Lokál Bistra v Dudinciach, 15. novembra 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
45 minút
príprava
príprava
Suroviny
1 ks |
|
1/2 ks |
|
1 ks |
|
1/2 ks |
|
1 ks |
|
2-3 strúčiky |
|
1 PL |
|
4 ks |
|
200 g |
|
podľa chuti |
|
|
|
Dresing: | |
200 g |
|
(tymian, rozmarín, petržlenová vňať) |
|
1 strúčiky |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Surovú zeleninu očistíme a nastrúhame alebo nasekáme. Pridáme vajcia, soľ podľa chuti, pretlačený cesnak, múku a majorán. Dobre premiešame. Ak sa zdá byť zmes príliš riedka, pridáme ešte múku.
- 2
Na rozohriatom oleji upečieme placky, mali by byť na obidvoch stranách jemne hnedé.
- 3
Pripravíme dresing: Kyslú smotanu zmiešame s nasekanými bylinkami a pretlačeným strúčikom cesnaku a osolíme. Dresing podávame k plackám.
Tiež zeleninové placky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu